Trakk seg etter Koss-krangel

Et hissig verbalt angrep fra Johann Olav Koss er årsaken til at Johan Kaggestad nå trekker seg fra jobben med skøytelandslaget.

Johan Kaggestad på torsdagens presskonferanse med toppidrettssjef Jarle Aambø bak.

Bare tre uker før Vancouver-OL smeller det igjen i skøyteleiren — som har vært en eneste stor såpeopera siden Peter Mueller fikk sparken som landslagssjef. Amerikaneren er fortsatt personlig trener for gullhåpet i OL, Håvard Bøkko.

Kaggestad ville ikke begrunne sin avgjørelse overfor NTB og henviste til toppidrettssjef Jarle Aambø.

Kaggestad store samarbeidsproblemer med Johann Olav Koss er åpenbart årsaken til dagens brå exit. Under onsdagens møte mellom Kaggestad som Olympiatoppens skøytemann og landslagsledelsen skal assistenttreneren Koss ha skjelt ut Kaggestad for håndteringen av Mueller-saken. Kaggestad skal ha reist seg opp og forlatt møtet i protest, skrev Dagbladet.no i dag.

De samme opplysningene sitter også Aftenposten på.

Misnøye

Misnøyen med Koss skal være stor også blant flere løpere på landslaget. Den går blant annet på at den triple gullvinneren fra Lillehammer-OL i 1994 treningsfaglig ikke skal ha hengt med i utviklingen siden den gang.

I tillegg skal det være en gjengs oppfatning at Koss har tatt seg mer til rette enn det som var tiltenkt han i rollen som assistenttrener, skriver Dagbladet.no.

Kommunikasjonsproblemer

Kaggestad ville ikke begrunne sin avgjørelse overfor NTB og henviste til toppidrettssjef Jarle Aambø.

Det har vært en vanskelig periode og det har utviklet seg samarbeids- og kommunikasjonsproblemer. Derfor ønsket han ikke å være med lenger. Det var voksen beslutning av ham og vi tar dette til etterretning, sa Aambø til NTB.

Samarbeidsproblemene skal være mellom Kaggestad og assistenttrener Johann Olav Koss.

– Løpet for precampen er jo allerede lagt og Kaggestad har alene jobbet med å få dette til. Nå går vi inn i en fase hvor jeg tar ansvaret og vil være kontaktpunktet for skøyter, sa Aambø.

– På precampen og fram til OL vil det være flere fra oss både på helse og ernæring, sa Toppidrettssjefen.

- Uheldig kommunikasjon

Kaggestad gikk av etter et møte med skøyteforbundets sportssjef Øystein Haugen, Eskil Ervik og landslagstrenerne Johann Olav Koss og Jarle Pedersen, blir det opplyst.

– Johan valgte å trekke seg etter et møte med oss i landslagsledelsen. Beslutningen ble tatt etter at det har vært en del uheldig kommunikasjon mellom Kaggestad, oss i skøyteforbundet og pressen, sa landslagssjef Jarle Pedersen til NTB torsdag