Skinstad beklager at Northug kom for seint

Sportssjef Åge Skinstad beklager at det ble oppfattet som om Petter Northug ikke ville stille på premieseremonien i La Clusaz til riktig tid. Han mener at det ikke var tilfelle.

Åge Skinstad mener det ikke var Northugs feil at han kom for sent til blomsterseremonien. Her er de to sammen i Meråker tidligere i år.

Les også:

Oppslagene i mediene har vært til dels kraftige i etterkant av Northugs sene ankomst til blomsterseremonien – og feil antrukket uten startnummer – etter lørdagens fellesstart i La Clusaz.

– Det er en feil oppfattelse at vi ikke ville møte tidsnok til seremonien. Vi vil alltid være der til riktig tid og riktig antrukket. Men da må forholdene ligge til rette for det, sier Skinstad til NTB.

Hvorfor

– Men hvorfor skjedde det da?

– Det som skjedde var at Petter var særdeles sliten etter rennet. Han ble liggende lenge i snøen og ble kald. Og i målområdet fantes det ingen varmefasiliteter som vi kunne benytte. Vårt medisinske apparat ledet av lege Knut Gabrielsen fant at det eneste riktige var at Petter gikk inn i varmen i smøreboden vår for å skifte fra vått til tørt tøy. Samtidig kunne han få i seg mat og drikke.

– Men de russerne på pallen møtte tidsnok?

– Det er svært viktig at Petter får skifte til tørt tøy der og da, spesielt med tanke på medietrykket i etterkant. Russerne er ferdig med sitt etter at FIS’ Sandra Spitz har fått stilt sine spørsmål på den internasjonale pressekonferansen. Det er da det starter for Petter.

Viktig

– Spitz kom da inn til dere i smøreboden for å si fra at blomsterseremonien skulle starte? Likevel drøyde det?

– Da hun kom inn hadde han ikke fått nok tøy på seg. Da han fikk det var det knapt med tid, og Petter tok bakveien inn til pallen i målområdet. Han tenkte dessverre ikke da på at han skulle ta på seg startnummeret igjen.

– Det burde kanskje ikke komme som en overraskelse at en blomsterseremoni kommer ganske raskt etter målgang?

– Nei, det vet vi, men på fellesstarter drøyer det ofte en stund fordi enkelte kommer i mål lenge etter de første.

Skuffet

– Det kunne oppfattes som om Northug var så skuffet at han ikke orket å delta på noen seremoni?

– Ja. Han var skuffet over egen prestasjon og fordi han ikke fikk svar på teknikken i det løse underlaget i sporet sitt. Men det har ingen sammenheng med at han ikke rakk blomsterseremonien.

Sportssjefen var mandag i et på forhånd planlagt møte med langrennskomiteen og skipresident Sverre Seeberg.

– De stiller seg bak vår forklaring som skal sendes til FIS. Der etterlyser vi et varmetelt som løperne kan benytte. Vi beklager at FIS ikke fikk snakket med vår hovedleder og er helt enig i at vi skal være på blomsterseremonien.

– Betyr det at dere aksepterer at Northug mister noen av premiepengene?

– Vi sender en forklaring til FIS innen ankefristen og så får vi se an hvordan det utvikler seg. For oss er ikke pengetrekket noen stor sak. Vi ønsker å si fra til FIS om hvordan vi oppfattet situasjonen.