Måtte ta fullstappet buss for tog. Togselskapet tror det var et krisetilfelle.

Geir Løland ble overrasket da bussen fra Otta til Lillehammer ikke hadde koronarestriksjoner. – Et krisetilfelle, sier SJ.

Geir Løland på søndagens busstur.

– Jeg visste at det var buss for tog, og det er greit nok det.

Det sier Geir Løland. Søndag skulle han hjem fra et familiebesøk på Otta.

– Vi var fem-seks stykker som gikk på bussen på Otta, og da var bussen full. Det satt folk på alle enkeltseter i bussen. Da vi spurte hvor vi skulle sitte, fikk vi bare beskjed om å sette oss. Det var heller ikke noe krav om bruk av munnbind, sier Løland.

I Helsedirektoratets nasjonale veileder Smittevern i kollektivtransport står det:

«Den generelle anbefalingen om en meter avstand kan fravikes på reiser som varer under én time, med mindre det er gitt egne anbefalinger om avstand.»

Turen fra Otta til Lillehammer tar minst halvannen time.

– Det var heller ikke utdeling eller krav om bruk av munnbind. Noen brukte det, men mange satt uten munnbind, sier passasjer Løland.

– Krisetilfelle

– Jeg tror dette har vært et krisetilfelle for å få alle frem til togavgangen på Lillehammer, sier kommersiell direktør Lena Angela Nesteby i togselskapet SJ.

Kommersiell direktør Lena Angela Nesteby i SJ, som driver Dovrebanen.

– Selvfølgelig beklager vi hvis det ble sånn. Vi har satt opp busser i henhold til antall reserverte seter på toget, men så har det kommet flere som ikke hadde bestilt billett på forhånd, sier Nesteby.

Dermed måtte mange sitte tett i tett på dobbeltsetene.

– Denne bussen er blitt satt inn fordi vi hadde mye mindre kapasitet etter problemer med et togsett i går. Det er litt opp til hver enkelt å ta forholdsregler, men da ville nok alle reise med denne bussen, sier hun.

Les også

Kommuneoverlege om bussturer for pensjonister: – Jeg ville tenkt meg grundig om

Fra bussturen Otta – Lillehammer søndag.

Fornøyd på toget

Løland dro videre med tog fra Lillehammer mot Sarpsborg. Der var han fornøyd med avstanden om bord.

– Jeg snakket om smittefaren med hun jeg satt ved siden av og de andre som ble overrasket da vi kom på bussen. Også vi som kom på, ble overrasket da det var så fullt, sier Geir Løland om søndagens bussopplevelse.