OL-renn kan ryke for Vonn

Superfavoritten sliter med leggskade.

Lindsey Vonn har vunnet ni verdenscuprenn i år og er en av OLs største favoritter. Nå står de første rennene i fare. FOTO: AP

Et forslått leggbein kan ødelegge OL-starten for superalpinist Lindsey Vonn (25).

Ved ankomst OL-byen Vancouver onsdag sa storfavoritten til fem medaljer at det er usikkert om hun kan stille til start i søndagens superkombinasjon, OLs første øvelse av totalt fem for de kvinnelige alpinistene.

I verste fall kan også utforrennet tre dager senere henge i en tynn tråd – og resten av OL.

Smertefullt

– Det føles greit nå, men hver gang jeg setter foten i støvelen, er det svært smertefullt. Men jeg skal opp i fjellet og prøve meg på torsdagens trening for å se hvordan det føles da, sa Vonn, som skadet seg på trening i Østerrike sist uke.

Skaden er den mest smertefulle jeg noensinne har hatt, og jeg håper i det lengste at jeg kan forbli i OL. Selv når jeg står stille med foten i støvelen på hotellrommet, gjør det vondt. Jeg vet ærlig talt ikke om det vil gå å stå i maksfart ned en fjellside , la sesongens mestvinnende alpinist til.

Lindsey Vonn er regjerende verdensmester i utfor og super-G. Hun har vunnet ni verdenscuprenn denne sesongen; fem i utfor, tre i super-G og ett i superkombinasjon.

Også like i forkant av Torino-OL i 2006 skadet hun seg og ødela alle OL-sjanser.