Fylkeslege: Påskegjester fra høysmitteområder bør i karantene før ankomst

Folk fra områder som har mye smitte, bør gå i ti dagers karantene før de reiser til Troms og Finnmark i påsken, oppfordrer fylkeslege Anne Grethe Olsen.

Folk som kommer for å oppleve Troms og Finnmark, bør teste seg hvis de kommer fra områder med mye smitte. Karasjok er en av kommunene som får en stor økning i folketallet under en normal påske.

Hun oppfordrer også påskegjester fra høysmitteområder til å ta en hurtigtest i løpet av de siste 24 timene før avreise og til å ta enda en test på dag fem i kommunen man besøker.

De som har hatt besøk fra «rødt område» i påsken, bør, hvis mulig, ha en selvpålagt karantene på ti dager etter besøket, sier hun i en pressemelding.

I Troms og Finnmark er det for tiden et ganske lavt smittetrykk, men fylkeskommunen er bekymret for at muterte virus kan føre til store utbrudd i fylket.

Regjeringens råd for påskeferien er å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige og å ha færrest mulige kontakter. For personer i områder med mye smitte, har helseminister Bent Høie (H) advart mot å dra på påskebesøk, overnattingsbesøk og hotell.