Norge

Listhaug til Sverige for å lære: Skal besøke innvandrerbydelen Rinkeby

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere.

Listhaug har tidligere omtalt tilstandene i svenske innvandringsbydeler og sagt at den er et resultat av en naiv og snillistisk politikk. Tirsdag reiser hun selv til Sverige, hvor hun blant annet skal besøke den beryktede bydelen Rinkeby i Stockholm.

  • BAKGRUNN: Disse segregerte forstedene utgjør en akutt terrortrussel

– Sverige har tatt imot mange flere flyktninger og asylsøkere enn Norge. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er opptatt av å lære av svenskene. Derfor skal hun besøke politiet i Stockholm og bydelen Rinkeby, en bydel med høy andel innvandrere og høy arbeidsledighet, skriver departementet i en kunngjøring fredag.

I Sverige vil statsråden blant annet møte den svenske sosialdemokratiske migrasjonsministeren Heléne Fritzon, som tiltrådte i slutten av juli. Listhaug vil også møte den kurdisk-svenske samfunnsøkonomen og debattanten Tino Sanandaji, som er kritisk til den svenske innvandringspolitikken.

Les mer om

  1. Stortingsvalg 2017
  2. Innvandring
  3. Sverige
  4. Sylvi Listhaug