Norge

Overgrepssiktet mann var fotballtrener i flere år

En mann i 30-årene er siktet for seksuelle overgrep mot 11 jenter og gutter i en barnehage i Tromsø.

Nå kalles foreldre i klubben med barn på de aktuelle lagene inn til møte.

  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

— Den overgrepssiktede mannen har vært trener i en fotballklubb på bydelsnivå i Tromsø noen år tilbake i tid, sier organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms idrettskrets til Aftenposten.

Trenervirksomheten til mannen som er siktet for overgrep mot 11 barnehagebarn skal ifølge idrettskretsen ha strakt seg over flere år for lag på ulike årstrinn.

Ifølge Nordlys fungerte mannen som trener i fem år. Avisen skriver at treneren fulgte med lagene på reiser til kamper i andre byer både her i landet og utenlands. Dette ønsker ikke Ofstad å kommentere.

Idretten holder pressekonferanse torsdag

Torsdag holder Troms idrettskrets en pressekonferanse sammen med Troms Fotballkrets for å belyse overgrepssaken fra idrettens perspektiv.

— Saker som dette ønsker vi oss overhode ikke i idretten. Vi jobber for å være en positiv og trygg arena for barn og unge, sier Ofstad til Aftenposten.

— Det er viktig for oss å si at politiet per i dag ikke har avdekket noen overgrep som har skjedd i forbindelse med fotballen, legger hun til.

Holder informasjonsmøte for foreldrene

Idrettskretsen vil nå avholde et informasjonsmøte med foreldrene til barn i de aktuelle årskullene der mannen har vært trener.

— Vi vil informere om fakta i saken, fortelle hvor de kan henvende seg om det er noe de lurer på og hvordan vi jobber for at fotballen skal være en trygg arena, sier organisasjonssjefen.

Fra 2009 har det vært en ordning med krav om politiattest for alle ledere som jobber i aldersbestemt idrett.

Ofstad sier idrettskretsen har ettergått at mannen hadde levert gyldig politiattest før han ble ansatt.

Undersøker «andre arenaer mannen har opptrådt på»

Politiet prioriterer etterforskningen høyt, og får bistand fra Kripos. De seksuelle overgrepene mot elleve barn som en ansatt i en privatbarnehagei Tromsø er siktet for, går flere år tilbake i tid.

Etterforskningsleder Yngve Myrvoll sa på en pressekonferanse onsdag at politiet ikke utelukker at antallet siktelser kan øke.

– Det er dessverre all mulig grunn til å tro at vi kommer til å avdekke flere overgrep og finne flere fornærmede. Det er naturlig at vi ikke har avdekket hele saksomfanget i løpet av de to siste ukene, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Troms politidistrikt tilVG.

Politiet har kontakt med idrettskretsen

Politiet bekrefter at de nå vil undersøke «andre arenaer den siktede har opptrådt på», for å se om det også her har pågått overgrep.

Myrvoll bekrefter til Nordlys at mannens tilknytning til fotbakken vil være et tema i etterforskningen.

– Vi er i kontakt med idrettskretsen i Troms, som har oversikt over hvor og når han har vært tilknyttet idrettslag. Det er naturlig at de følger opp saken overfor foreldre og foresatte slik saken står seg nå, sier han til avisen.

Den siktede mannen har samtykket til forlengelse av varetektsfengslingen.

Fengslingsmøtet torsdag går derfor som kontorforretning. Det innebærer at ingen av partene møter i Nord-Troms tingrett i Tromsø når dommeren starter arbeidet med begjæringen om varetektsfengsling.

– Vi vil be om fire ukers varetekt med restriksjoner, sier jourhavende jurist Thomas Rye-Holmboe i Troms politidistrikt til NTB.

Les også

  1. Barnehageansatt siktet for overgrep mot barn

  2. - Ingen signaler om at noen burde reagert tidligere

  3. Barnehage i Tromsø etter overgrepssiktelse: - Fortvilt situasjon for alle