Kvalt katt funnet i Lindås i Hordaland

En katt er funnet kvalt med en strips ved Lindåsvegen i Hordaland, melder politiet.

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Vi har fått melding om en død katt som er kvalt med en strips rundt halsen, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Politiet er sendt til stedet for gransking.

– Håper politiet tar det på alvor

Styreleder Anne Lise Skoie Risøen i Dyrebeskyttelsen Norge påpeker at å slå hardt ned på slike hendelser kan gjøre at terskelen for å utøve grusomheter mot dyr kan bli høyere.

– Jeg håper virkelig at politiet tar dette på alvor! Politiet i Sverige har gjort det, og det har gjort terskelen høyere, sier hun.

Hun peker på at mennesker som er kapable til å være grusomme mot dyr, også ofte dukker opp senere i forbindelse med andre kriminelle handlinger.

– Forskning viser at de som utøver slik vold mot dyr, også ofte har lavere terskel for å utøve vold og grusomheter mot mennesker. Det gjør det ekstra viktig å etterforske slike hendelser nøye.

Les også

«Frøken Skullerud» ble etterlatt på en parkeringsplass - nå er hun trygg

I september i fjor dømte lagmannsretten en mann til 90 dagers ubetinget fengsel for å ha bundet hunden sin fast til en sementblokk og kastet den i sjøen i Moss. Dommen ble opprettholdt av Høyesterett i februar.

Ferietid er høysesong for dumping av dyr

Risøen understreker at grusomheter mot dyr hvor hensikten har vært å pine dyret heldigvis ikke skjer ofte. Det er ifølge henne vanligere at folk neglisjerer dyrene sine.

– Sommermånedene er høysesong for at dyr blir dumpet av eierne sine. De har ikke noe sted å gjøre av dem når de skal reise til syden, så da havner dyrene i en pappeske utenfor oss i dyrebeskyttelsen, eller de dumpes ute i naturen. Pass av dyr bør ordnes i god tid før du reiser på ferie, sier Risøen.

Hvem tyvlåner katten til Mona Grudt?