Norge

NHO-topp: Norske ungdommer er bortskjemte

Det er et stort samfunnsproblem at norske ungdommer er blitt så bortskjemte at de ikke vil ta jobber som svensker vil ha, sier NHO-topp Stein Lier-Hansen.

NHO-topp Stein Lier-Hansen sier han vi slå alarm om tilstandene i Norge før det er for sent. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

Lier-Hansen sier til VG at ledighetstallene, som stadig synker, lyver og at det er mange som ikke jobber, som det offentlige betaler for.

– Norsk ungdom har i dag så gode ordninger fra det offentlige og fra foreldre, at de slipper å jobbe. OECD har lenge vist til at vi har for gode offentlige ordninger, som gjør oss mette og som ikke gir incentiver til å jobbe, sier lederen for Norsk Industri til avisen.

Han sier det har utviklet seg en kultur hvor nordmenn ser det som helt naturlig at det er svensker som serverer øl og mat på utestedene, og at det er østeuropeere som maler husene og plukker jordbærene vi spiser.

– Jeg vil si: Da er våre unge blitt for bortskjemte, det går ikke an, sier Lier-Hansen, som vil slå alarm før det er for sent:

– Vi kommer ikke til å forbli verdens beste land å bo i hvis vi tillater at så mange i arbeidsfør alder ikke jobber. Det vil ikke den norske økonomien tåle i fremtiden.

 • Les også tidligere barneombud: Ungdom er ikke bortskjemt

Flere artikler

 1. KOMMENTAR
  Publisert:

  «Bortskjemte ungdommer trenger ikke å plukke jordbær»

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Industrien frykter tapte jobber uten utlendinger på plass

 3. NORGE
  Publisert:

  – Det er et paradoks at ungdom blir stemplet som late, når man ser tall som dette

 4. NORGE
  Publisert:

  Industri-støtte til kriseloven: – Tradisjonelle vedtak tar for lang tid

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Økt prisvekst kan drive opp lønnsøkningen

 6. SID
  Publisert:

  Lånekassen bør spille mer på lag med norsk næringsliv