Norge

NHO-topp: Norske ungdommer er bortskjemte

NHO-topp Stein Lier-Hansen sier han vi slå alarm om tilstandene i Norge før det er for sent.

Det er et stort samfunnsproblem at norske ungdommer er blitt så bortskjemte at de ikke vil ta jobber som svensker vil ha, sier NHO-topp Stein Lier-Hansen.

  • og NTB

Lier-Hansen sier til VG at ledighetstallene, som stadig synker, lyver og at det er mange som ikke jobber, som det offentlige betaler for.

– Norsk ungdom har i dag så gode ordninger fra det offentlige og fra foreldre, at de slipper å jobbe. OECD har lenge vist til at vi har for gode offentlige ordninger, som gjør oss mette og som ikke gir incentiver til å jobbe, sier lederen for Norsk Industri til avisen.

Han sier det har utviklet seg en kultur hvor nordmenn ser det som helt naturlig at det er svensker som serverer øl og mat på utestedene, og at det er østeuropeere som maler husene og plukker jordbærene vi spiser.

– Jeg vil si: Da er våre unge blitt for bortskjemte, det går ikke an, sier Lier-Hansen, som vil slå alarm før det er for sent:

– Vi kommer ikke til å forbli verdens beste land å bo i hvis vi tillater at så mange i arbeidsfør alder ikke jobber. Det vil ikke den norske økonomien tåle i fremtiden.

  • Les også tidligere barneombud: Ungdom er ikke bortskjemt