Norge

Tidal bruker privatetterforsker etter DN-oppslag

Tidal har hyret en amerikansk privatetterforsker til blant annet å granske arbeidet til Dagens Næringsliv etter avisens oppslag om manipulerte lyttertall.

  • og NTB

Det New York-baserte etterforskningsselskapet Quest Research & Investigations (QRI) har de siste ukene vært i kontakt med flere personer som har blitt intervjuet av Dagens Næringsliv i forbindelse med Tidal-saken, ifølge avisen.

  • DNs sak om Tidals strømmetall vekker oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser

Etterforskerne skal blant annet ha spurt om hvordan intervjuene har foregått og om intervjuobjektene mener de har blitt korrekt sitert. Privatetterforskeren har også bedt om innsyn i personenes e-postutvekslinger med journalistene, ifølge DN.

– Som en del av den pågående gjennomgåelsen, har vi engasjert flere ledende tredjeparts selskaper til å håndtere ulike deler av undersøkelsene, inkludert QRI, skriver Tidal i en epost til avisen.

Selskapet har hele tiden nektet for å ha manipulert sine lyttertall, slik DN skrev første gang i begynnelsen av mai. Siden har en rekke artister trukket musikken sin fra strømmetjenesten, og flere rettighetsorganisasjoner har politianmeldt Tidal.

Les mer om

  1. Tidal
  2. Dagens Næringsliv
  3. Strømmetjenester