Norge

Støre har droppet alle komitémøter de to siste årene

Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget har hatt 30 møter så langt i år, men Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke vært på et eneste møte.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke møtt en eneste gang på de 60 møtene i Stortingets utenriks- og forsvarskomité de to siste årene. Heiko Junge / NTB scanpix

 • andre.lorentsen@ntb.no

Det melder TV 2.

I 2016 deltok Støre på fire av 37 møter, mens han i 2017 ikke møtte opp i ett eneste av de 30 komitémøtene, ifølge en kartlegging fra TV 2.

Da TV 2 sist kartla oppmøtet i komiteene i 2015, viste det seg at Støre ikke hadde deltatt på noen møter i utenriks- og forsvarskomiteen høsten 2014. Han lovte da at han skulle komme på flere møter.

– Jeg kommer til å delta mer i dette arbeidet fremover, men i mitt første halvår som parlamentarisk leder har det vært viktig for meg å konsentrere meg om å komme meg inn i den jobben fullt og helt, sa Støre den gang.

Nesten fire år senere viser kartleggingen for året at Støre fortsatt ikke prioriterer å møte opp i komiteen.

Les også

Støre: – Erna Solberg la kvinners rettigheter i potten

– Vi er fem medlemmer fra Arbeiderpartiet i komiteen. Jeg er partileder, og det er ikke vanlig at partilederen går på de møtene. Arbeiderpartiet er godt representert, jeg vet hva vi snakker om, og vi avklarer våre posisjoner, sier Støre til TV 2.

Støre mener han ikke har brutt løftet fra 2015.

– Mitt ansvar er å sørge for Arbeiderpartiet er godt representert med meninger vi står inne for. Det gjør vi, og det følger jeg nøye med på, sier Ap-lederen.

Les også

Splid mellom de rødgrønne om barnetrygd

Hareide har møtt

KrF-leder Knut Arild Hareide har til sammenligning deltatt på 20 av 30 møter i utenriks- og forsvarskomiteen. SV-leder Audun Lysbakken på 16 av 25 og Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum på 11 av 24 møter.

Fagkomiteene er Stortingets saksforberedende organer. Det er her den detaljerte saksbehandlingen finner sted. Når Stortinget fatter vedtak, er det basert på forslag fra en av Stortingets komiteer.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke stilt en eneste gang på de 60 møtene i Stortingets utenriks- og forsvarskomité de to siste årene. Heiko Junge / NTB scanpix

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Jonas Gahr Støre
 2. Utenriks
 3. Stortinget

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Abid Raja: Fremdeles mulig å hente ut barn og mødre av Al-Hol-leiren

 2. POLITIKK

  Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken

 3. POLITIKK

  Støre advarer forsvarsministeren: – Det er et dårlig signal å snakke ned et forlik

 4. NORGE

  Industri-støtte til kriseloven: – Tradisjonelle vedtak tar for lang tid

 5. POLITIKK

  Støre: Trygdeskandalen må til kontrollkomiteen

 6. POLITIKK

  Støre: – Erna Solberg la kvinners rettigheter i potten