Norge

Birger Vikøren midlertidig ansatt som SSB-direktør

Vikøren er i dag stabsdirektør i Norges bank. Han er ansatt for en periode på seks måneder fra og med torsdag neste uke.

Birger Vikøren er ansatt for en periode på seks måneder. Foto: Sturlason/Norges Bank

 • NTB

SSB-direktør Christine Meyer gikk av natt til mandag.Vikøren kommer fra stillingen som stabsdirektør i Norges Bank og har sosialøkonomisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo i 1986. Han har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra 1994.

SSB-direktør Christine Meyer gikk av natt til mandag. Samme dag ble Bjørnar Gundersen utnevnt som fungerende SSB-sjef fram til Finansdepartementet fikk på plass en konstituert midlertidig direktør.

Ble spurt tirsdag

Vikøren uttaler i en pressemelding at han fikk forespørselen om jobben tirsdag og at han takket ja etter å ha tenkt seg litt om.

– SSB har viktige samfunnsoppgaver og flinke medarbeidere, og det er to ting som alltid har vært viktig for meg ved jobbvalg, sier han.

– Jeg merker meg at det har vært reist bekymringer eksternt om SSB kan levere på deler av sitt samfunnsoppdrag. Det er en bekymring jeg vil gripe fatt i med det samme i samarbeid med resten av organisasjonen og i god dialog med styret og departementet, sier Vikøren.

Finansdepartementet opplyser at åremålsstillingen som administrerende direktør i SSB vil utlyses i god tid før Vikørens tilsettingsperiode opphører.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ny SSB-direktør nullstiller foreslåtte endringer i forskningsavdelingen

 2. NORGE

  Nesten ingen vil bli ny sjef i SSB – tidligere Ap-politiker favoritt

 3. NORGE

  SSB-svarene fra Siv Jensen er klare: Advarte Meyer seks ganger

 4. ØKONOMI

  SSB-konfliktene blir ikke borte med Meyer

 5. POLITIKK

  I dag må finansministeren svare på Stortinget om SSB-saken

 6. POLITIKK

  Kontrollkomiteen stiller spørsmål til Siv Jensen i SSB-saken