Norge

Tollerne gjorde storbeslag av populært leketøy

En belgisk mann som ble stanset på Svinesund med 438 spinnere i bagasjen – vårens store farsott for barn og ungdom – kan vente seg en bot.

Fidget spinner er den nye farsotten blant små og store barn. Ifølge Wikipedia ble spinneren laget for å være et stresslindrende leketøy til hjelp for personer med for eksempel ADHD, autisme eller angst, men nå er spinneren årets dille blant barn og voksne.
  • NTB

Mannen ble stanset ved grensen onsdag kveld, melder NRK.

Han hevdet han skulle besøke en slektning, men det trodde ikke tollerne på. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet hele 483 spinnere gjemt i hjulbrønnen og et hulrom i gulvet på bilen. Tollerne anslår verdien av beslaget til 50.000 kroner, og mener mannen skulle betale moms for hele partiet ettersom de trolig var ment for videresalg.

– Skulle selge til en venn

– Han fortalte at spinnerne var kjøpt i Belgia og at han skulle selge dem til en venn i Norge. Jeg regner med at han får en bot, sier kontorsjef Per Kristian Grandahl ved tollstasjonen på Svinesund til NRK.

Fidget spinnere er årets store farsott blant barn og ungdom. Barna lærer seg triks med de små gjenstandene som består av tre armer med et kulelager i midten. Flere butikker har slitt med å dekke den plutselige etterspørselen etter disse.

Det er første gang tollerne har beslaglagt et parti med spinnere.

Les også: Dette er superverktøyet som skal hjelpe tollerne til å stoppe smuglere

Les mer om

  1. Toll- og avgiftsdirektoratet
  2. Tollvesenet