Norge

Politiet skjøt mann i beinet i Bergen sentrum

En mann i 30-årene er skutt i beinet av politiet i Bergen sentrum natt til tirsdag, etter at han skal ha truet politiet med våpen.

En mann ble skutt i beinet av politiet etter at han skal ha truet politiet med våpen i Bergen.
  • Rune Stølås

Klokken 02.00 fikk politiet melding om at en mann ble observert med et skytevåpen i hånden på Møhlenpris i Bergen sentrum.

– En beboer hørte stemmer utenfor leiligheten, og så fra vinduet at en mann med våpen snakket med en annen, før han gikk videre. Vitnet beskrev våpenet som en pistol, sier operasjonsleder Lars Geitle ved Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

– Rettet våpenet mot politiet

Væpnet politi rykket ut til stedet og møtte på mannen like ved Bunnpris-butikken i Welhavens gate klokken 02.16.

– Mannen truet patruljen og pekte våpenet mot dem. En av tjenestepersonene løste da skudd mot mannen, og traff han i beinet. Deretter fikk mannen raskt førstehjelp fra både politiet og ambulansepersonell, sier Geitle.

Politiet har sperret av området hvor mannen ble skutt.

En ambulanse sto i beredskap like i nærheten, og fikk raskt fraktet mannen til sykehus.

Ifølge politiet var mannen bevisst hele tiden etter at han ble skutt, men operasjonslederen kan ikke si noe mer om skadeomfanget. Mannen er så langt ikke avhørt.

– Venter på Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker er varslet om skyteepisoden. Området er nå sperret av for videre undersøkelser, og politiet holder vakt på stedet i påvente av Spesialenheten.

– Vi vil ivareta tjenestemennene i et HMS-perspektiv. Det er ikke noe hyggelig å havne i en slik situasjon, sier Geitle.

VAKTHOLD: Skyteepisoden fant sted like ved Bunnpris-butikken i Welhavens gate.

Han vil ikke si hvilket skytevåpen mannen hadde, eller om politiet har kjennskap til mannen fra tidligere. Mannen vil bli anmeldt for trusler mot politiet.

Les mer om

  1. Våpen
  2. Bergen
  3. Politiet