Norge

De ti morsomste <br/>nettbutikkene

Sjekk nettbutikkene du garantert vil like.

  • Ida Halvorsen Kemp

Inspirert av det svenske nettstedet Dina Pengar har vi laget en oversikt over ti morsomme og litt annerledes nettbutikker.

Her finner du garantert en gaveidé, eller kanskje en liten oppmerksomhet til deg selv?

1. Fantastiske tapeter. Mønstret tapet på veggene er moderne, men hvordan finner man noe ikke alle andre har? Svaret er nettbutikken Naked And Angry. Siden fungerer som et slags nettsamfunn for tapetelskere, der brukere kan logge seg inn, laste opp sitt design, og gi terningkast til andres. Et par utvalgte mønstre er til en hver tid tilgjengelige for salg.

2. Designkonkurranse. Dette er også et nettsamfunn, der medlemmene siden starten i 2000 har deltatt i en kontinuerlig konkurranse om det beste t-skjortedesignet. Hver eneste uke kåres mellom fire og seks vinnere som i tillegg til premier verdt 20.000 dollar får sitt design trykket på t-skjorter som alle kan kjøpe på Threadless. Ifølge nettstedet har 450 vinnerdesign blitt kåret blant 60.000 deltagere i løpet av syv år.

3. Venstrehåndsarbeid. Det er lett å glemme de venstrehendte. De som sliter med den minste oppgave, som å åpne hermetikkbokser, klippe ut avisartikler eller å trimme hekken — fordi stadardutstyr til disse oppgavene er tilpasset høyrehendte. Nettbutikken Lefthandshop har alt du som er venstrehendt trenger for å gjøre hverdagen enklere. Og gaveartikler med venstrehåndspropaganda.

4. Som hjemmestrikket. Orker du ikke tid til å strikke til alle barnebarna, sier du? Da er det lov å jukse litt. Nettbutikken Mormor har et stort utvalg av hjemmestrikkede jakker, trøyer, luer og sokker til de minste.

5. Opplevelsesgaver. Er du lei av å få eller gi gaver du vet at aldri vil bli brukt? Hva med å velge noe helt annet neste gang? Den svenske siden Boxexperience har spesialisert seg på opplevelsesgaver, fra matlagingskurs til prøveflyvning og kurs i kreativ borddekking. Mottakeren kan selv registere seg og melde seg på en dag som passer.

6. Rettferdige sko. Designeren Blake Mycoskie har startet nettbutikken Tomsshoes som selger tradisjonelle argentinske tøysko i fargerik design. For hvert par du kjøper, betaler du også for et par som går til et barn som trenger det.

7. Frukt på døren. Frukt og grønnsaker er godt, og økologisk dyrket er det enda bedre. Gjennom nettstedet Kolonihagen kan du abonnere og motta friske, økologisk dyrkede frukt og grønnsaker på døren hver uke hele året. Priser fra 205 kroner.

8. Pimp din sofa. Lei av den gamle, slitte IKEA-sofaen? Den svenske nettbutikken Bemz hjelper deg å fornye - eller personliggjøre - de masseproduserte møblene fra den svenske kjeden. Her får du nemlig kjøpt originale trekk til de største sofa- og lenestolklassikerne. Priser fra et par hundrelapper og oppover.

9. Gi en bok. Enkelt, personlig og omtenksomt. Et pocketogram er den perfekte gave til den som fortjener en liten oppmerksomhet. Du velger deg bare en pocketbok i nettbutikken, skriver en personlig hilsen, og legger inn mottakerens adresse og tidspunkt for leveringen. Boken pakkes nydelig inn, og det hele koster bare 99 kroner. Dessverre er det foreløpig kun svenske adresser som kan motta tjenesten.

10. Luksus på budsjett. Hvem ønsker ikke å lufte den ene flotte designervesken etter den andre? Det tyske selskapet Luxusbabe gjør dyre vesker mer tilgjengelige ved hjelp av nettutleie. Kunder inngår en kontrakt på minst tre måneder, og i løpet av den perioden kan man låne så mange vesker man vil, en av gangen, i den prisklassen man velger. Månedsleien går fra 242 til 660 norske kroner.