Norge

Lørenskog-drapene: Trolig ikke avhør av moren før neste uke

Helsetilstanden til kvinnen som er siktet for drap på de to barna sine i Lørenskog, gjør at hun ikke blir avhørt før etter helgen.

Lys og blomster utenfor blokken der de to barna ble funnet døde søndag.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Det opplyser forsvareren hennes, advokat Gunhild Lærum, til NRK.

– Ut fra min vurdering kan det ikke bli avhør denne uken. Da må det skje en radikal forbedring i tilstanden hennes, og det tror jeg ikke skjer, sier Lærum til Aftenposten.

Den 35-årige moren ble funnet skadet sammen med de to barna, to gutter på syv og ett år, i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune om morgenen søndag 19. juli. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus.

Les også

Mor siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog

Dagen etter opplyste politiet at moren er siktet for drap. Lærum har forsøkt å snakke med henne om det som har skjedd og siktelsen mot henne. Den erfarne forsvarsadvokaten er usikker på om kvinnen oppfattet at hun er siktet.

– Det er umulig å snakke med henne om det som skjedde natt til mandag. Det er en utilnærmelig problemstilling for henne akkurat nå, sier Lærum.

Moren er fortsatt innlagt på sykehus og det er oppnevnt en rettspsykiatrisk sakkyndig som skal gjennomføre en prejudisiell observasjon, forteller Lærum.

De to barna er obdusert, men av hensyn til etterforskningen har ikke politiet villet si noe om dødsårsaken.

– Barna er obdusert, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke opplyse om dødsårsak per nå, opplyste Øst politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Faren til barna kom selv til åstedet og ble tatt hånd om av politiet. Han ble siktet i saken, men løslatt samme kveld.

Til TV 2 forteller farens bistandsadvokat, Henning Bjercke, at faren reiste til stedet for å være sammen med barna før en reise de hadde planlagt sammen.

– Budskapet om barnas død overskygget det faktum at han selv ble siktet i saken. Siktelsen har selvfølgelig vært en ekstrem tilleggsbelastning, men for ham var det bare et spørsmål om tid før siktelsen skulle bli frafalt, sier bistandsadvokaten.

Les også

  1. Lørenskog-drapene: Døde barn obdusert

  2. Drapssiktet mor er for syk til å bli avhørt – skal vurderes av sakkyndige

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning
  3. Krim