Norge

Gjermund Cappelen trekker anken til Høyesterett

Narkotikadømte Gjermund Cappelen har trukket sin anke til Høyesterett. I juni ble han dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Gjermund Cappelen innrømmet å ha innført tonnevis med hasj og sa at samarbeid med den tidligere polititoppen Eirik Jensen gjorde det mulig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • NTB

Narkotikadømte Gjermund Cappelen har trukket sin anke til Høyesterett. 53-åringen anket straffeutmålingen i håp om å få ytterligere strafferabatt. Her er han fotografert i Oslo tingrett sammen med en av sine forsvarere, advokat Kaja de Vibe Malling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– I samråd med mine forsvarere og familie har jeg besluttet å trekke anken. Jeg ønsker å ta min straff, gjøre opp for meg og legge saken bak meg og komme tilbake til samfunnet, sier han til Nettavisen.

19. juni ble Cappelen dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj.

53-åringen anket straffeutmålingen til Høyesterett i håp om å få ytterligere strafferabatt.

Han kan prøveløslates i august 2022, men hans forsvarere mener det var reelle muligheter for å kunne slippe enda billigere unna enn de 13 årene han er dømt til.

– Vi står fast ved vårt syn om at strafferabatten ikke er stor nok. Cappelen hadde etter vår vurdering et realistisk håp om lavere straff. Dette har vi måttet vurdere opp mot tidsaspektet, og vi kom i samråd med Cappelen fram til at det var den beste løsningen å trekke anken, skriver advokat Kaja de Vibe Malling i en epost til Nettavisen.

 1. Les også

  Gjermund Cappelen anker dommen på 13 år fengsel

 2. Les også

  Eirik Jensen blir sittende i varetekt – Høyesterett forkastet fengslingsanken

 3. Les også

  Eirik Jensen anker på samtlige punkter

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Gjermund Cappelen vil ha kortere straff – anker til Høyesterett

 2. NORGE

  Fortsatt varetekt for Eirik Jensen – anker til Høyesterett

 3. NORGE

  Eirik Jensen anker på samtlige punkter

 4. NORGE

  Eirik Jensen blir sittende i varetekt – Høyesterett forkastet fengslingsanken

 5. NORGE

  Høyesterett kan gi Keshvari flere måneder kortere straff

 6. NORGE

  Statsløs palestiner dømt i terrorsak i Høyesterett