Norge

Hyttefolk nekter fremdeles å dra hjem

Flere dager etter at folk ble oppfordret til å holde seg hjemme og ikke reise på hytta, er mange tusen personer fortsatt i fritidshuset sitt. I Hallingdal, der det er flere store hyttekommuner, var det tirsdag morgen fortsatt cirka 10.000 mennesker som ikke bor der fast.

– Vi klarer ikke å telle mennesker, men vi kan telle antall mobiltelefoner som er registrert på mastene i kommunen. Dette er ikke helt nøyaktig, men det gir oss en ganske god pekepinn, sier beredskapssjef Svein Magne Bråten Juvhaugen i Nes kommune.

Ordfører Petter Rukke i Hol kommune opplyser at mange hyttefolk som nekter å dra hjem. – Flere mener de har rett til å være her, og at vi ikke har lovhjemmel til å vise dem bort.

Regjeringen vedtok søndag en forskrift som forbyr folk å dra på en hytte i en annen kommune enn der de bor, men den har ennå ikke trådt i kraft. Helseminister Bent Høie (H) sier at han ikke har konkludert når det gjelder eventuelt å forby folk å reise på hytter. En avgjørelse vil komme innen kort tid, varslet han på regjeringens pressekonferanse om koronakrisen tirsdag.

Les også

  1. Det hjelper ikke å slukke lyset i hytta – kommunen ser deg likevel

  2. Spørsmål og svar om hytteforbudet. – Nå er ikke tiden for å kreve unntak

  3. Oppsummert: Det viktigste fra dagens pressekonferanse

  4. Kjære Knut Kværnen, du må dra hjem! | Bent Høie

  5. Jeg drar på hytta | Knut Kværnen

Les mer om

  1. Oppsummert-type