Angrepet med spade på åpen gate

Politijakt i Bergen etter masseslagsmål. Mann (26) ligger alvorlig skadet på Haukeland.

Politiet rykket ut med fem biler og sperret av deler av både Strømgaten og Allégaten i Bergen sentrum ved 17.15-tiden mandag.

To personer ble skadet i det politiet karakteriserer som et masseslagsmål.

Begge ble sendt til Haukeland universitetssykehus etter først å ha vært innom legevakten. En av dem er alvorlig skadet, melder sykehuset i kveld.

Mannen ble funnet bevisstløs og blodig i en hage i Alléhagen, trolig etter å ha blitt angrepet med en spade.

Tilstanden til den andre, som ifølge politiet sannsynligvis ble påført skade med kniv, er foreløpig ukjent.

En person er pågrepet. Et ukjent antall gjerningsmenn er på frifot, og politiet har få spor utover vitneobservasjoner. De sier også at de som er funnet så langt, ikke er kjent for dem fra før.

— Vi vet ikke noe om motivet, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo.

Kom seg unna

Den første meldingen gikk på husbråk i Strømgaten, og at en mann var slått i ryggen med en spade. En annen kom seg unna, ifølge et vitne.

Innsatsleder Jan Bredo Andersen sier at de har gjort funn på åstedet, men vil ikke si hva som er funnet.

Deler av hendelsen skjedde på åpen gate, foran skrekkslagne vitner. Den unge mannen som er pågrepet, ble pekt ut av vitner.

- Mange vitner er i sjokk, sier innsatslederen.

«Vitner i sjokk»

Flere andre stakk av fra åstedet i Strømgaten. Ut fra vitneobservasjoner mener politiet at minst fem menn er involvert. De skal alle være av utenlandsk opprinnelse.

Den skadede mannen ble fraktet bort fra stedet med ambulanse. En annen kom seg til legevakten for egen maskin. Han opplyste at han har «tilknytning til saken», før han ble fraktet videre til Haukeland.

Politiet er ikke sikre på om han er offer eller gjerningsmann.

Blødde fra ryggen

Alle tilgjengelige mannskaper i sentrum ble satt på saken. Fire politibiler var fortsatt i området Strømgaten/Allégaten ved 17.30-tiden.

Flere av politifolkene har bevæpnet seg i jakten etter gjerningsmennene.

Politiet gjennomførte en rekke vitneavhør og husundersøkelse på stedet. Både Allégaten og og et område rundt et bolighus i Strømgaten ble sperret av.

Et vitne forteller at han så to ofre og to gjerningsmenn. Alle fire kom ut fra en leilighet i Strømgaten sammen.

- Jeg så bare slutten. Det virket som det var en relasjon mellom dem. Det var ikke snakk om blind vold, sier vitnet, som ønsker å være anonym.

— Den ene virket skadet allerede da, forteller vitnet.

Spade og planke

To av dem skal først ha jaget en mann, som klarte å komme seg unna. Den ene skal ha hatt en spade, den andre en tynn planke. Politiet vil ikke kommentere om de tror angrepet var planlagt.

- Etterpå gikk de løs på den andre mannen, som hadde kommet seg rundt hjørnet, sier vitnet.

Mannen blødde kraftig fra ryggen.

— Heldigvis kom ambulansen og politiet raskt til stedet. Jeg forstår at folk ikke føler seg trygg her, det er ubehagelig, sier vitnet, som selv bor i området.