Norge

Arbeidstilsynet kritiserer Riksrevisjonen for brudd på arbeidsmiljøloven

Arbeidstilsynet har funnet en lang rekke brudd på arbeidsmiljøloven hos Riksrevisjonen og mener Stortingets kontrollorgan «ikke har nødvendig kontroll».

Arbeidstilsynet har avdekket brudd på blant annet omfanget av overtidsarbeid og søndagsarbeid og 86 brudd på loven om sammenhengende arbeidsfri i Riksrevisjonen. Her riksrevisor Per-Kristian Foss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB

Bruddene som er avdekket, gjelder blant annet omfanget av overtidsarbeid og søndagsarbeid og 86 brudd på loven om sammenhengende arbeidsfri, skriver Dagens Næringsliv.

«Bruddene er av et slikt omfang at Arbeidstilsynet finner det nødvendig å varsle pålegg til virksomheten», skriver tilsynet.

I april skrev Dagens Næringsliv at hovedverneombudet i Riksrevisjonen på et internt møte beskrev det som alminnelig at det ble trikset med timelister for å skjule lovbrudd. En måned senere åpnet Arbeidstilsynet tilsyn mot Riksrevisjonen.

Les også

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

I første omgang kan Riksrevisjonen komme med kommentarer til kritikken. Deretter må det iverksettes tiltak innenfor fristene fra Arbeidstilsynet.

– Jeg er takknemlig for at Arbeidstilsynet i sin rapport påpeker hvilke feil vi har gjort i forhold til arbeidsmiljøloven. Det gir oss muligheten til å bli bedre, og det er bra at det blir gjennomført tilsyn også i kontrollorganer som Riksrevisjonen, skriver riksrevisor Per-Kristian Foss i en e-post.

Les mer om

  1. Arbeidstilsynet
  2. Riksrevisjonen