Norge

To klatrere funnet livløse under Trollveggen

To personer er lokalisert av et redningshelikopter under Trollveggen i Møre og Romsdal.

To tsjekkiske klatrere ble funnent livløse nedenfor Trollveggen mandag ettermiddag etter at de ble meldt savnet tidligere på dagen. De antas å være omkommet. Her er redningshelikopter og nødetatene ved Trollveggen.
  • NTB

De to tsjekkiske klatrerne som er lokalisert nedenfor Trollveggen, framstår som livløse og antas å ha falt og omkommet, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

– Redningshelikopter har lokalisert to menn i underkant av veggen. Pårørende er varslet om lokaliseringen. Mennene antas å ha falt. Stedet er krevende for klatring og usikkert med tanke på steinsprang. Vi arbeider med en plan for sikkerheten til redningsmannskap, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i 15.30-tiden mandag ettermiddag.

De to tsjekkiske klatrerne begynte ifølge  NRK turen i Trollveggen torsdag.

Hovedredningssentralen fikk inn en bekymringsmelding fra de pårørende og iverksatte deretter søk med redningshelikopter, opplyser politiet. Klatrerne skulle ha meldt seg til sine pårørende lørdag, noe de ikke har gjort.

Politiet har funnet klatrernes bil ved besøkssentret ved Trollveggen. Begge skal ifølge politiet være relativt erfarne klatrere.

Trollveggen ligger i Romsdalen i Møre og Romsdal. Med sine 1.700 meter fra topp til bunn, hvorav 1.000 meter er loddrett stup, er den kjente fjellveggen Europas høyeste loddrette stup.

Saken oppdateres

Les mer om

  1. Møre og Romsdal
  2. Ulykker
  3. Klatring