Politidrapsmann er på rømmen

Rømte fra soning.

Mannen erkjente i 2010 å ha vært ruspåvirket da han kjørte ned politimannen.
  • Elling Svela

Drapsdømte Christer Erga (29) rømte fra soning 2. pinsedag, ifølge VG Nett.

— Vi har etterlyst ham internt i politiet og leter etter ham, sier påtalesjef Nils A. Grønås ved Agder politidistrikt til VG.

Politimannen Børge Ivarsen ble drept i det han skulle plassere ut en spikermatte i veibanen ved tunnelen Grimstadporten. Den da 27 år gamle mannen  nektet å stoppe for politisperringen, og foretok i stedet en forbikjøring.

Børge Ivarsen ble påkjørt og drept på E 18 ved Grimstadporten 4. mars 2010. Den nå 29 år gamle mannen ble 24. september samme året dømt til fem års fengsel i Aust-Agder tingrett. Han anket til lagmannsretten, men ble nektet ny behandling av straffesaken.Ifølge VG har politiet foreløpig konsentrert søket etter rømlingen i Agder-fylkene, men uten å finne ham.

Politimannen Børge Ivarsen ble drept i det han skulle plassere ut en spikermatte i veibanen ved tunnelen Grimstadporten. Den da 27 år gamle mannen nekte å stoppe for politisperringen, og foretok i stedet en forbikjøring, skriver Fvn.no.

27-åringen var i ferd med å stikke av fra en politipatrulje ved Harebakken i Arendal da politipatruljen i Grimstad skulle forsøke å stanse ham

Drapsmannen traff Ivarsen med stor kraft. En kollega forsøkte gjenopplivning, men Ivarsen ble erklært død på sykehuset ved ankomst.

Fluktbilen hadde drapsmannen tilranet seg ved Gulskogen kjøpesenter i Drammen tidligere på kvelden. Han truet en kvinnelig bileier med kniv og stakk av med bilen i retning mot Sørlandet.

Den drapsdømte mannen er tidligere dømt for trusler og andre straffbare forhold. I 2009 ble han dømt i tingrettn for å ha truet en båteier på livet. Han skal ha dyttet bort eieren fra setet og sagt at han skulle knivstikke ham hvis han ikke forsvant fra båten.

Bare én time senere samme kveld truet mannen til seg en bil etter å ha rettet en knust flaske mot en kvinne og bedt henne forlate bilen, skriver VG Nett.

27-åringen hadde rømt fra såkalt paragraf 12-soning da politidrapet skjedde i Grimstad. Mannen sonet en dom på ett år og to måneder ved en åpen soningsenhet på Sperrebotn utenfor Moss.