Norge

Bedragerisaken mot Keshvari er oversendt statsadvokaten

Politiet har avsluttet etterforskningen av bedragerisaken mot Frp-politiker Mazyar Keshvari, og saken er nå oversendt statsadvokaten, skriver ABC Nyheter.

For noen uker siden avsluttet Oslo politidistrikt etterforskningen av bedragerisaken mot Mazyar Keshvari (Frp).
  • NTB
  • Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

– Saken er oversendt til statsadvokaten med en innstilling herfra. Det ble gjort for noen uker siden. Det er taushetsbelagt, så jeg kan ikke gå inn i hva den innstillingen går ut på, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt til avisen.

I oktober 2018 avslørte Aftenposten at Frp-politikeren som var møtende vara for finansminister Siv Jensen på Stortinget, hadde levert reiseregninger for en rekke reiser som ikke har funnet sted. I etterkant av avsløringene ble Keshvari anmeldt og senere siktet for grovt bedrageri.

Keshvaris forsvarer Bjørn Stordrange i advokatfirmaet Sands ønsker overfor Aftenposten ikke å kommentere innstillingen.

– Mazyar Keshvari har samarbeidet med politiet under hele etterforskningen. Han ser nå frem til å bli ferdig med saken, sier Stordrange.

Førstestatsadvokat Jens Olav Sæther bekrefter overfor ABC Nyheter at saken er til behandling, men kan ikke si når den er ventet å være ferdigbehandlet.

I Aftenpostens gjennomgang er den totale summen for Mazyar Keshvaris udokumenterte reiser på 290.000 kroner, men det er ikke kjent om dette er det totale beløpet Keshvari urettmessig har fått utbetalt. Frp-politikeren har tidligere beklaget og sagt at han vil tilbakebetale pengene.

Les også

  1. Politiet om anmeldelsen av Aps stortingsrepresentant: – Kan dreie seg om dokumentforfalskning og bedrageri

  2. Kilder: Ap-politiker som leverte fiktive reiseregninger til Stortinget, måtte slutte i lederjobb på grunn av økonomisk utroskap

  3. Stortingspolitikere, reiseregninger og juks: Svake systemer skaper skurker | Per Hanstad

Les mer om

  1. Stortingsregnskapene
  2. Bedrageri
  3. Etterforskning