Evakuerte beboere etter brann i Oslo

Politi og brannvesen startet evakuering av beboere i Christian Michelsens gate etter at det brøt ut brann i bygningen. Ingen kom til skade i brannen.

Alle beboere er evakuert etter kraftig brann på Torshov i Oslo.

Politiet meldte om brannen klokken 5.17 mandag morgen. Fem minutter senere ble det besluttet at beboere i bygget skulle evakueres ut via en naboinngang.

Aftenpostens journalist på stedet forteller at brannpersonell nå arbeider på taket for å få kontroll på brannen.

Flere brannfolk var på taket til bygården i Christian Michelsens gate for å slukke brannen mandag morgen. Brannfolkene skal jobbe med etterslukking til cirka klokken 11.

Alle beboere Christian Michelsens gate 61 A og B som er to gårder med fire etasjer, ble evakuert.

Klokken 05.40 rykket røykdykkere inn i bygningen. Da var alle beboere ute og i god behold. Blant de evakuerte var det en baby som ble sjekket av ambulansepersonell på stedet.

Brannen får konsekvenser for kollektivtrafikken i området. Veien er sperret, og 20-bussen er derfor forsinket.

Klokken 06.21 opplyser politiet på Twitter at de fleste beboerne får returnere til sine boliger, og at brannen er under kontroll. Ved 07.30-tiden fikk alle beboere lov til å gå tilbake til leilighetene sine.

– Nå driver vi med etterslukking på tak og loft. Dette vil pågå i hvert fall til klokken 11, sier Ola Fredrik Klakegg, vaktkommandør i Brann- og redningsetaten.

Han forteller at det brant i loftet og taket da brannfolkene kom frem til stedet mandag morgen. Det ble også meldt om åpne flammer.