Asker-drapet: To unge menn meldte seg for politiet. Nå er de siktet.

En mann 31 år gammel mann ble søndag kveld funnet død i en leilighet i Asker. Politiet etterforsker det som drap.

Politiet har identifisert mannen, men vil ikke gå ut med navnet. Mannen er 31 år og ble funnet på sin bopel.

To unge menn meldte seg mandag ettermiddag på Politihuset i Oslo og i første omgang status som mistenkt. En av dem hadde med seg forsvarer.

Politiet begynte avhør av de to ved 17-tiden, og litt over klokken 19 ble det klart at begge nå er siktet for drap.

– Vi er kjent med opplysninger om at avdøde lå i en konflikt med noen. Dette er noe av det vi etterforsker nå, sier Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Budstikka.

– Min klient har meldt seg for politiet, og sagt seg villig til å møte i avhør. Han har ikke hatt tanke om å påføre avdøde alvorlige skader, sier forsvarer til den ene av mennene, advokat Vidar Lind Iversen, til VG.

Ifølge VG skal de to mistenkte ha oppsøkt 31-åringen søndag kveld. Bakgrunnen for besøket skal ha vært gjensidige trusler i et kriminelt miljø i Oslo.

Til Dagbladet sier Metlid at de siktede er noe kjent fra politiet fra tidligere, men hun ønsket ikke å si noe mer enn det.

– Hektisk

– Det er hektisk aktivitet på saken. Det er mye som skjer, og har skjedd, i løpet av dagen, sa politiinspektør Grete Lien Metlid da hun informerte pressen om saken mandag ettermiddag.

I en pressemelding skriver politiet at de har innledet etterforskning av et drap etter at en person ble funnet livløs på Vettre i Asker.

– Vi etterforsker dette som et drap. Det pågår obduksjon. Rapporten vil først foreligge i morgen, sa hun.

Hun betegner obduksjonen som et «omfattende» arbeid.

Metlid sier politiet rykket ut etter å ha blitt varslet av en nabo som hadde hørt bråk.

Hun oppfordrer mulige vitner til å melde seg for politiet, gjerne med bilder og video hvis noen har det.

Politiinspektør Grete Lien Metlid.

Politiet har identifisert mannen, men vil ikke gå ut med navnet. Mannen er 31 år og ble funnet på sin bopel, opplyser Metlid.

Mannen er norsk statsborger, men har familiebakgrunn fra Iran.

Det var opplysninger fra vitner og detaljer på stedet og skadene på 31-åringen som gjorde at politiet tidlig innledet drapsetterforskning.

Ifølge politiet ble mannen erklært død rundt en halv time etter at politiet kom til stedet.

– Man forsøkte å berge livet hans, men det klarte man ikke, sier Metlid.

Nabo ringte politiet

Det var en nabo som ringte inn en bekymringsmelding søndag kveld. Da politiet rykket ut til adressen i Åsliveien på Vettre i Asker rett før 21.30, ble det gjort funn og observasjoner som gjorde at de raskt konkluderte med at de hadde med en drapssak å gjøre.

En av naboene forteller til avisen at det ikke er første gang politiet er på stedet.

– Vi har sett med egne øyne at politiet har vært der minst to ganger tidligere. Derfor var vi ikke så overrasket da vi så to patruljebiler der i går kveld. Noe senere var det syv politibiler på stedet, og hele området rundt huset var sperret av. Da skjønte vi at det trolig var snakk om noe alvorlig, sier naboen.