Farfar vil gjerne ha en Olav til

Får prinsesse Märtha Louise og Ari Behn en liten gutt i april neste år, kan navnet godt bli Olav. - Men jeg skal ikke legge noen føringer, humrer farfar Olav Bjørshol.

Både Märtha og Ari,ja hele nasjonen, selvfølgelig, har et spesielt forhold til Olav-navnet. Prinsessens bestefar var kong Olav. Ari Behns far heter Olav, og dessuten går Märtha svanger med boken "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet", barneboken om en prins som kom til Norge og fikk navnet Olav. Boken lanseres i november.— Først og fremst er hele familien glad på vegne av prinsessen og Ari. De har det veldig, veldig bra begge to. Jeg skal ikke legge noen føringer på navnet, Olav er kanskje ikke så moderne . . ?- Navnet har fått sin renessanse?- Ja, kanskje, jeg fikk nylig en tekstmelding fra faren til en av mine tidligere elever som akkurat hadde nedkommet. I den sto: "I dag kom Olav til verden!" Men helt alvorlig, jeg har ingen spesielle ønsker om navn, sier Olav Bjørshol, som har visst om graviditeten en stund.- Ja, det har jeg, og så har jeg bladd i avisene i det siste for å se om noen kom med spekulasjoner før Slottet sendte ut melding, ler Bjørshol.

Nr. 5 i arverekken

Slottet offentliggjorde i går formiddag at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn venter sitt annet barn. Prinsessen har termin medio april 2005, og fødselen skal skje på Rikshospitalet.Dermed blir Maud Angelica Behn storesøster omtrent på sin toårsdag. Hun kom til verden 29. april 2003, som en gyllen halvmeter, som den stolte pappa Ari kalte henne bare timer etter fødselen. Barnet som er på vei, blir nummer fem i arverekken til Norges trone.- Hun blir en Behn med arverett. Men hvis ikke det skjer noe dramatisk med dem foran i arverekken, får ikke dette barnet noen konstitusjonelle plikter eller oppgaver. Derfor står også prinsessen og Ari Behn veldig fritt i forhold til hvilket navn de vil gi barnet, sier historiker og forfatter Trond Norén Isaksen. Han har blant annet skrevet boken "Kronprinsesse Märtha - dronningen vi aldri fikk".Norén Isaksen tror imidlertid Märtha og Ari velger et navn med familietilknytning, i tillegg ett mer overraskende. Han mener både Olav, Haakon, Harald og Sonja kan være aktuelle navn.Ønsker Märtha å hylle sin mormor, kan Dagny være aktuelt. Dronningens mor, Dagny Haraldsen, betydde mye både for prinsessen og kronprins Haakon.

N.Y.-reise står fast

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn reiser til New York i oktober sammen med Maud Angelica, til tross for graviditeten.- Ja, de planene står fortsatt ved lag, sier Slottets informasjonssjef, Wenche Rasch.- Skal hun gå til svangerskapskontroll i New York?- Det er et spørsmål av privat karakter, sier Rasch.Sikkert er det imidlertid at New York-oppholdet ikke blir spesielt langvarig hvis ikke familien drar til New York igjen etter fødselen. Den skal nemlig skje på Rikshospitalet.Prinsessen tar sannsynligvis en kontroll med ultralyd før hun drar til USA. Så kommer hun hjem til Norge i desember i forbindelse med julefeiringen. Hun skal dessuten delta på julekonserter. I den forbindelse kan hun også få sin legesjekk av teamet på Rikshospitalet som vil følge opp den kongelige graviditeten.

Märtha fyller 33

Mest sannsynlig drar familien Behn tilbake til New York i midten av januar, og kommer kanskje tilbake i midten av mars, til påskeferien. Gravide rådes ikke til å fly de siste seks ukene før fødselsterminen. Siden fødselen skal skje i april, vil nok familien heller være på luftige Hankø enn travle New York sommeren 2005. Hva som skjer til høsten igjen, er det ingen som vet.I dag innledes statsbesøk fra Italia. Prinsessen skal ikke delta. Torsdag er hun imidlertid på plass i Athen for å overvære Paralympics, og 17. oktober åpner hun en ny norsk kirke i Torrevieja i Spania.- Prinsesse Märtha Louise er i fin form, og det forventes et normalt svangerskap, opplyser Wenche Rasch. Prinsesse Märtha Louise fyller 33 år i morgen. Siden kongeparet samt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er opptatt med statsbesøk, feirer sikkert Märtha stille med venner. Kanskje bestevenninnen Marianne Ulrichsen, som også er gravid med sitt første barn.

<b>Snart fire. </b>Prinsesse Märtha Louise og ektemann Ari Behn med sin førstefødte, Maud Angelica, som ble født i april i fjor. To år etter, i april neste år, venter paret nå sitt neste barn.
<b>I Haugesund. </b>Märtha Louise er Epilepsiforbundets høye beskytter. Før helgen traff hun Christine Hals Waage (8) og generalsekretær Eva H. Johnsen i Haugesund.
<b>Olav hett tips. </b>Prinsesse Märtha Louise på fanget til bestefar, kong Olav. Dersom prinsessen føder en sønn i april, er navnet Olav et hett tips...