Norge

Frykter mobilkaos i Washington

Amerikanske mobiloperatører ber folk begrense mobilbruken i Washington under innsettelsen av Barack Obama som president tirsdag. De frykter overbelastning.

 • Klaus Børringbo

Til tross for at selskapene allerede har brukt millioner av dollar på å forsterke mobilnettene sine i Washington-området, går de nå ut og ber kundene om å prøve å begrense antallet samtaler, SMS— er og MMS-er, melder The New York Times

Store menneskemengder

Det er ventet flere millioner mennesker til den amerikanske hovedstaden for å bivåne det historiske presidentskiftet, der USAs første svarte president skal innsettes.

Washington klar for Obama-fest

Mobilselskapene regner med at mange vil benytte anledningen til å både ringe, sende tekstmeldinger og ikke minst bildemeldinger om og av det de er vitne til. De frykter imidlertid at antallet samtaler og meldinger skal kvele mobilnettene deres.

Må regne med forsinkelser

— Hvis våre beregninger slår til, må nok folk påregne forsinkelser i nettet, sier talsmann Joe Farran i bransjeorganisasjonen for amerikanske telekommunikasjonsbedrifter (CTIA).

Folk blir bedt om å begrense bruken av vanlige samtaler, og heller sende tekstmeldinger. Bildemeldinger, både via MMS og e-post, blir folk bedt om å sende etter at selve innsettelsesseremonien er over.

Selv om MMS-meldinger har en størrelsesbegrensning på 300kb, som ikke er all verden, kan moderne mobiltelefoner med bedre og bedre kameraer sende større og større bilder via e-post - noe som beslaglegger mye kapasitet i mobilnettene.

Forbrukernes organisasjoner mener selskapene kan og bør gjøre mer for å sikre kundene den stabiliteten i tjenestene de tross alt betaler for.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Innvandrerkvinner 20 år etter

 2. NORGE

  18-åring omkom i MC-ulykke på Romerike

 3. NORGE

  Mann kritisk skadet etter knivstikkingen på Oslo S mandag

 4. NORGE

  Politiet anker frifinnelsen av Stella Mwangi

 5. NORGE

  De er psykisk ustabile og skader seg selv. Hjelpen er å bli låst inne på en glattcelle.

 6. NORGE

  Fire kommuner uten veiforbindelse etter steinras