iPhone-feil funnet

Analytikere har funnet flere alvorlige feil i iPhone.

Det er funnet sikkerhetshull i iPhone.

LES OGSÅ: Kjærlighet ved første klikk

Feilene kan i verste fall føre til at uvedkommende får tak i informasjon lagret på telefonen, ifølge sikkerhetsfirmaet Independent Security Evaluators.

To av firmaets analytikere, Jake Honoroff og Charles Miller, har funnet feil i telefonen som gjør det mulig å hacke seg inn og ta kontroll over hele enheten. Les om funnene her.

Utfordring

De to analytikerne tok utfordringen fra en kollega som hadde skaffet seg den mye omtalte telefonen og som ga dem en uke til å oppdage svakheter i sikkerheten.

— Vi ville bare se hvor sikkert ting var. Burde folk føle seg sikre med telefonen? Folk bærer jo rundt på nesten hele livet sitt, sier Miller ifølge Baltimoresun.com.

Spesiell nettside

Etter to-tre dager, hadde duoen funnet en måte å få tilgang til hele telefonen utenfra på. Og etter ytterligere noen dager fant de ut at det faktisk går an å få tilgang til informasjon lagret på telefonen uten å være i nærheten av den.

Teamet fant ut at det er mulig å tilegne seg både e-poster, tekstmeldinger, telefonnumre og mye mer gjennom trådløse nettverkspunkter som telefonen er koblet til eller ved å lure folk til å gå til en spesiell nettside.

Miller demonstrerte feilen for The New York Times ved å bruke iPhone til å gå inn på en nettside laget av ham selv.

Så fort han var inne på nettsiden, formidlet den en kode til iPhone som gjorde at han nærmest kunne ta over telefonen. Telefonen fulgte deretter instruksjoner fra sikkerhetseksperten om å overføre et sett med filer til den angripende maskinen. Det resulterte i at telefonen blant annet sendte en teksmelding som New York Times reporter hadde sendt til journalisten bare minutter tidligere. Sikkerhetseksperten fikk også tilgang til telefonkontakter og e-post-adresser på denne måten.

LES OGSÅ: iPhone til 1500,-

Analytikerne fant også at potensielle hackere faktisk kan ringe med telefonen og dermed gi brukeren en overraskende stor telefonregning.

Bra rykte

Apples produkter har rykte på seg for å være gode sikkerhetsmessig. Datamaskinen Mac er kjent som virusfritt og nærmest umulig å hacke og derfor vil nok iPhone-funnene skuffe Apple-entusiaster desto mer.

— Sikkerheten er ikke så god som på Mac, og jeg tror det er noe de må jobbe med, sier Miller.

Sendt e-post

Sikkerhetsfirmaet har sendt en e-post til Apple hvor de har fortalt om sikkerhetshullene og lagt ved alle de tekniske detaljene rundt funnene. De har til og med skrevet to kodelinjer som Apple kan legge til for å fikse noe av problemet.

— Dette er nesten nøyaktig det samme som vi ville gjort om Apple hadde betalt oss. De burde være takknemmelige. Nå blir det én feil mindre å finne for de slemme gutta, sier Miller.

Ifølge Lynn Fox, en talsmann for Apple, er selskapet i gang med å gjennomgå rapporten fra Independent Security Evaluators.

— Vi tar sikkerhet veldig alvorlig. Vi har et veldig bra rulleblad for å takle potensielle svakheter før de rammer brukerne. Vi tar alltid i mot tilbakemeldinger om måter vi kan forbedre vår sikkerhet på, sier Fox.

Om Apple er glad for at sikkerhetshullene nå er omtalt i aviser verden rundt, er kanskje ikke like sikkert.

LES OGSÅ: Lite å tjene på iPhone

Slik ser den mye omtalte telefonen ut. Her med filmvisning.