Barn kritisk skadd – mor og stefar i Namdal siktet for vold

Et barn er innlagt på St. Olavs hospital med livstruende skader. Politiet har pågrepet og siktet moren og stefaren for å ha utøvd vold.

Morens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, sier kvinnen nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt.

Politiet i Trøndelag mottok natt til mandag melding om at et barn var bragt inn til lege med alvorlige skader. Det var barnevernet som kontaktet politiet i 03.00-tiden på natten, etter at legen som tok imot barnet slo alarm, med mistanke om at det var blitt utsatt for vold. Hendelsen skal ha skjedd i Namdal, skriver politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Barnet ble sendt til St. Olavs hospital med kritiske, livstruende skader, skriver Adressa.no.

Barnets mor og stefar er nå pågrepet i saken og siktet etter straffelovens paragraf 282 - mishandling i nære relasjoner - for å ha utøvd vold, ifølge pressemeldingen.

De to siktede sitter i politiets varetekt og har fått oppnevnt forsvarere. Det er gjennomført og skal gjennomføres flere avhør. Kripos bistår i etterforskningen og det er opprettet en etterforskningsgruppe som undersøker saken. Politiet håndterer saken i samarbeid med barne- og familieteamet i politiet, ifølge pressemeldingen.

Politiet holder pressekonferanse på politistasjonen i Namsos i dag klokken 17.00. Det er lensmann Svenn Ingar Viken i Namsos og Fosnes som leder etterforskningen, sammen med politiadvokat Amund Sand.

Forsvarer: Moren kollapset i politiavhør

Morens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, var til stede da kvinnen ble avhørt mandag ettermiddag i 16-17-tiden. Han opplyser at kvinnen kollapset i løpet av avhøret og ble sendt til St. Olavs Hospital.

Før dette skjedde, rakk hun imidlertid til å forklare seg noe under avhøret ved politihuset i Trondheim.

- Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt. Hun forteller at barnet skadet seg da det falt ned fra sengen, noe barnet også har gjort tidligere, sier Svanem.

Moren har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong, opplyser Svanem.

Han opplyser at kvinnen etter et opphold ved St. Olavs Hospital, ble kjørt til Trondheim fengsel igjen.

- Stefar nekter skyld

Da den siktede moren forklarte seg mandag, hadde ennå ikke barnets stefar forklart seg, opplyser Svanem.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med advokat Anders Kjøren, som er stefarens forsvarer, uten å lykkes.

Til Dagbladet opplyser Kjøren at stefaren ikke erkjenner straffskyld.

- Jeg hadde en prat med ham i går. Han stiller seg uforstående til siktelsen og er ukjent med noe som helst form for voldsbruk, sier Kjøren til Dagbladet.

Ingen fremstilles for fengling

Adresseavisen har vært i kontakt med politiadvokat Amund Sand. Han opplyser i en sms at ingen av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling av politiet i dag. Om dette eventuelt vil skje senere - det vil han ikke kommentere før under dagens pressekonferanse.

Svanem hadde like før klokken 14.00 ennå ikke hørt noe fra politiet om en eventuell begjæring om fengsling av klienten.