Trådløs USB endelig her

Endelig er de kommet – PC-ene med mulighet for trådløs USB-overføring.

De bærbare PC-ene Dell Inspiron 1720 og Lenovo ThinkPad T61 og T61p er de første PC-modellene som har fått sertifisering for bruk av den nye trådløs USB-standarden.

Trådløs USB (WUSB) gjør det mulig å overføre for eksempel bilder fra et kamera til PC-en helt uten hjelp av kabler. Ikke engang printeren trenger å være fysisk tilkoblet PC-en med slik teknologi.

Det er selskapet WiQuest Communication som har utviklet chipsettet som brukes i begge modellene.

Se etter logo

Men det er ikke bare PC-en som må være toppmoderne, både kamera og skriver må også ha støtte for slik teknologi for at trådløs USB-overføring skal fungere. Snart vil man derfor begynne å se etter "certified wireless USB" på alt fra mobiltelefoner og kameraer til mp3-spillere og skrivere.

— Mange slike produkter er nå inne til testing for å få en slik logo, sier Jeff Ravencraft, leder for USB Implementers Forum.

I en pressemelding datert 23. juli gikk forumet ut med navnet på fire produkter som får lov til å reklamere med at de har WUSB. Disse er i tillegg til Dell og Lenovos laptop-er, IOGEARs trådløse USB hub og adapter-kit og D-links trådløs USB-adapter og hub. Les hele pressemeldingen her (pdf).

Foreløpig løsning

For de som ikke har en PC som støtter trådløs USB, vil det være mulig å kjøpe en liten dings som man plugger inn i USB-porten og som gjør den trådløse teknologien mulig.

Et helt annet sted kan man ha en hub med for eksempel fire USB-porter hvor man kan koble til kameraer og skrivere som heller ikke har støtte for trådløs USB.

Belkin har allerede annonsert disse produktene (bildet over), som vil være tilgjengelig på det amerikanske markedet i slutten av august og i Europa kort tid etter.

Ikke gjennom vegger

Fordelen med trådløs USB i forhold til for eksempel Bluetooth er overføringshastigheten.

Trådløs USB har en maks rekkevidde på mellom fem og åtte meter, men er dessverre ikke designet for å kunne sende signaler gjennom vegger.

LES OGSÅ:

Dell Inspiron 1720 har innebygget teknologi for trådløs USB-overføring.
Lenovo ThinkPad T61 og T61p har innebygget teknologi for trådløs USB-overføring.