Norge

- Bundet, voldtatt og frastjålet bankkort

En 21 år gammel mann ble lørdag varetektsfengslet i fire uker i Bergen, mistenkt for grov voldtekt av en kvinne i 20-årene.

  • Frank Johnsen
    Bergens Tidende

Voldtekten skal ha skjedd i Skuteviken natt til fredag. Politiet fikk melding 06.30 fredag morgen. Den siktede ble pågrepet på ettermiddagen og lørdag var det fengslingsmøte i Bergen tingrett, skriver bt.no.

Stjal bankkort

Den siktede og kvinnen skal ha truffet hverandre på et utested i Bergen sentrum. Der skal de ha funnet tonen. De dro derfra i taxi til fornærmedes leilighet i Bergen sentrum. Åpenbart frivillig, ifølge vitneforklaringer.

Fra da av skiller historiene lag. Kvinnen har avgitt forklaring om at den siktede skal ha bundet armene hennes fast med skolisser, puttet et morgenkåpebelte i munnen hennes og fullbyrdet voldtekten på sengen hennes.

Deretter skal han ha stjålet både bankkort og mobiltelefon, og rømt ut vinduet hennes i andre etasje.

Tok ut 10.500

I Bergen tingrett avviste den siktede — en norsk statsborger til daglig bosatt på Østlandet - at han hadde voldtatt kvinnen.

Han skal ha forklart at samleiet var frivillig og at det var kvinnen som tok initiativet til å bli bundet. Han skal ha innrømmet å ha tatt med seg bankkortet hennes, som han hadde fått pinkoden til, og tatt ut til sammen 10.500 kroner i diverse kiosker.

Den siktede slapp ut av Bergen fengsel 11. januar etter lang tids soning. Ifølge aktor Cathrine Krohn er han domfelt en rekke ganger for vold, ran og trusler.

Den siktede og fornærmede skal aldri tidligere ha truffet hverandre.

- Troverdig

Siktelsen kan gi en straff på opptil 15 år. Aktor ville ha siktede varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud på grunn av gjentagelsesfare, unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse.

Politiet er ennå tidlig i etterforskningen. Men de mener kvinnens forklaring er troverdig og at det er skjellig grunn til mistanke.

- Uklar anmeldelse

Det avviser siktedes forsvarer, Steinar Yndestad. Han mener at siktedes forklaring er minst like troverdig som kvinnens.

Det mente ikke retten, som fastslo at 21-åringens handlingsmønster sto i kontrast med hans påstand om at den seksuelle omgangen var frivillig.

Den siktede anket ikke på stedet, men tok betenkningstid.