Voldssiktet etter dødsfall i Kåfjord nekter skyld

Mannen som er siktet etter at en kvinne ble funn død i Kåfjord lørdag, nekter straffskyld. Han varetektsfengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

Det melder NRK mandag kveld. Siktede, som er i 50-årene, hevder han ikke har noe med dødsfallet å gjøre og nekter straffskyld.

– Min klient har forklart seg for politiet om den aktuelle kvelden og natten og nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat Ken Olav Warth, til NTB.

– Politiet har brukt relativt store ressurser gjennom helga på å få avklart hva som har skjedd. Slik saken er opplyst nå, er det behov for varetektsfengsling og mer etterforskning for at vi skal få sikret bevis, sier politiadvokat Christian Hanssen i Troms politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at siktede i saken er en mann som har en relasjon til avdøde, men vil ikke gå ut med ytterligere detaljer rundt ham eller relasjonen. Mannen er siktet for grov kroppsskade.

Funnet lørdag

Den døde kvinnen ble funnet i en bolig i Birtavarre i Kåfjord i Troms lørdag. Dødsfallet regnes som mistenkelig, men politiet understreker at dødsårsaken fortsatt er ukjent og utelukker ikke at dødsfallet har en naturlig årsak.

Kvinnen ble obdusert søndag, men svarene fra undersøkelsen er så langt ikke klare.

Siktede ble framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms og Senja tingrett klokka mandag ettermiddag.

Frykter for bevisene

Politiet mener det er fare for at bevis skal bli ødelagt hvis siktede får gå fri.

– Politiet har gjennom helgen gjort forskjellige undersøkelser for å søke å få brakt dødstidspunkt og dødsårsak på det rene. Det er per nå for tidlig å trekke noen konklusjoner med hensyn til om dødsfallet skyldes naturlige årsaker eller om det ligger noe straffbart bak, skriver Hanssen i en pressemelding.