Svensker vil granske ulvejakten

Svenska Rovdjursföreningen ber den svenske regjeringen utrede de biologiske konsekvensene av norsk ulvepolitikk for den skandinaviske ulvestammen.

I et brev til miljøvernminister Lena Sommestad oppfordrer Svenska Rovdjursföreningen den svenske regjeringen til å sørge for en utredning som tar for seg de biologiske konsekvensene av den norske ulvepolitikken for den skandinaviske ulvestammen.

"En følge av den norske politikken er at man kontinuerlig kommer til å skyte alle ulver som befinner seg utenfor den minimale norske ulvesonen i sør. Med tanke på den genetiske statusen og det lave antallet ulver i Skandinavia, er den norske beslutningen helt uakseptabel", skriver Svenska Rovdjursföreningen i en pressemelding.

Tidligere denne uken kritiserte den svenske miljøvernministeren Norges ulvejakt. Hun mener Norge ikke tar sin del av ansvaret for å bevare den skandinaviske ulvestammen.

En rekke miljøvernere er kommet med krass kritikk mot miljøvernminister Knut Arild Hareide (kr.f.) etter at ulvejegerne fredag skjøt en ulvetispe fra Gråfjell-flokken som det ikke skulle jaktes på. I et brev til miljøvernministeren krever Norges Naturvernforbund at lisensjakten på ulv må avbrytes umiddelbart.

— Et helt avgjørende vilkår for ulvejakta var at det ikke skulle skytes ulv fra Gråfjell-flokken. Dette vilkåret er nå brutt, sier Naturvernforbundets leder, Erik Solheim, til NTB.

Lørdag ble den tredje ulven i årets jakt, den såkalte Koppanghannen, felt i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen. Nå gjenstår det to dyr lengre sør i Hedmark.

Svenske reaksjoner på norsk ulvejakt.