Norge

Ingen DNA-profil etter voldtekter i Oslo

Rettsmedisinerne klarte ikke å finne noen fullstendig DNA-profil etter å ha gransket de biologiske sporene hentet fra kvinnene som ble voldtatt i Oslo forrige helg.

Les mer:

— Vi har fått beskjed om det ikke er funnet fullstendig DNA-profil. Per i dag står vi uten kjent identitet på gjerningsperson eller personer, sier leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet, Hanne Kristin Rohde, til NRK.

Hanne Kristin Rohde.

Natt til søndag 3. april meldte fire kvinner fra om at de var blitt overfalt og voldtatt i Oslo i løpet av en periode på fem timer.

Rettsmedisinsk institutt (RMI) har så langt konsentrert seg om tre av de fire voldtektene hvor det er mistanke om at samme gjerningsmann kan stå bak. Til tross for få resultater så langt, har ikke politiet gitt opp håpet.

— Det finnes også andre beslag i sakene, for eksempel klær. RMI vil fortsette å jobbe med det vi har sendt inn, så får vi ta tiden til hjelp og håpe at det kommer noe ut av analysene, sier Rohde.

Hvis ikke det skjer, vil det bli problemer med etterforskningen av voldtektene.

- Når kvinnene ikke kjente igjen gjerningspersonen, står vi overfor en krevende etterforskning om vi ikke får noe resultat av DNA-analyser, sier Rohde .

Les også

  1. Lærer selvforsvar mot voldtektsmenn