Norge

Kristiansand har gitt kronprinsparet fem nye år på Dvergsøya

Nærings- og eierskapsutvalget i Kristiansand kommune sa enstemmig ja til å leie ut feriestedet på Dvergsøya og området rundt til kronprinsparet i fem nye år.

Prins Sverre, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på ferie på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor sommer. Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit får inngå en ny leieavtale for Vogts villa på Dvergsøya rett utenfor for Kristiansand sentrum. Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

I motsetning til for ti år siden, var det ikke noen innsigelser da avgjørelsen ble tatt denne gangen, på et møte i utvalget tirsdag, ifølge Fædrelandsvennen.

– Mange av de betenkelighetene som var den gangen viste seg å ikke slå til. Vi har utelukkende positive erfaringer med leieforholdet, og det har ikke vært problemer for allmennhetens ferdsel på øya, sa fungerende kommunedirektør Ragnar Evensen i møtet.

Den tiårige leieavtalen utløp i april, og Slottet bekreftet overfor Kristiansand kommune at kronprinsparet ønsker å bli værende på feriestedet på Dvergsøya og at leieavtalen forlenges.

Kronprinsparet betalte i sitt siste år som leietakere drøyt 200.000 kroner for å leie prakteiendommen som inkluderer både en villa, to båtplasser og et område på 22 mål. Ifølge avisen vil leieprisen være på samme nivå i den nye avtalen.

Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune, opplyser at det er en standardavtale der kommunen har ansvar for det ytre vedlikeholdet og kronprinsparet har ansvar for det innvendige.

– Utleieforholdet sørger for å vedlikeholde den [gamle villaen] på en bedre måte enn om den ikke var i et leieforhold. Det er ikke lett å få leietakere til denne eiendommen, sa Gram.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kristiansand kommune
 2. Kronprinsparet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kronprinsfamilien nyter norsk sommer på Sørlandet.

 2. NORGE

  Hele kongefamilien i sommermodus

 3. NORGE

  Kronprinsesse Mette-Marit fyller 47 år

 4. NORGE

  Prins Sverre Magnus konfirmert i Asker kirke

 5. FOTBALL

  Søgne Fotballklubb i strupen på Kristiansand kommune. Nekter å flytte ut av klubbhuset.

 6. DEBATT

  Nei, WWF har ikke skyhøye lederlønninger