AUF-lederen vil fjerne statsstøtten til Human Rights Service

AUF-leder Ina Libak ber statsminister Erna Solberg om å kutte statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service etter moskéangrepet lørdag.

AUF-leder Ina Libak mener statsstøtten til HRS må kuttes som et ledd i å få bukt med hatet.
  • NTB

– Det er ikke snakk om innvandringskritikk, for det må vi tåle. Det er snakk om den fremmedfiendtlige måten man beskriver muslimer. Derfor mener vi at det er på tide å kutte, sier Libak til VG.

Støtten til Human Rights Service (HRS) i statsbudsjettet 2019 var først kuttet ut. Men etter en intern strid i regjeringen endte organisasjonen opp med en halv million kroner.

– Vi må diskutere alt vi kan gjøre for å få bukt med hatet. En av tingene vi i hvert fall kan gjøre er å kutte støtten til HRS. Det har vi diskutert i flere omganger, og det vil vise tydelig fra regjeringens side at dette er en organisasjon som ikke vil få statlige penger, mener hun.

Hege Storhaug er journalist, forfatter og politisk aktivist – og jobber som informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service. Nå er det igjen debatt om den omstridte talspersonen for HRS.

– Tar opp problemer av godhet

HRS driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no.

– Dette er et spørsmål vi behandler i budsjettet, så jeg har ingen kommentar til det, svarer statsminister Erna Solberg til VG.

Rita Karlsen, daglig leder i HRS, kaller uttalelsen et politisk spill.

– Det er kjempetrist fordi det vi har holdt på med i 20 år er å ta opp de problematiske sidene ved innvandring. Det har vi gjort av godhet for et velfungerende flerkulturelt samfunn, sier Karlsen og tilføyer at organisasjonen tar fullstendig avstand fra vold.