Norge

PST vil ha elleve års fengsel for Mikael Davud

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om elleve års fengsel for Mikael Davud og fem års fengsel for Shawan Bujak for å ha inngått terrorforbund med al-Qaida.

Aktor Geir Evanger (t.v.) og Espen Hanken (t.h.) under straffesaken mot tre menn som er tiltalt for terrorplanlegging. FOTO: SCANPIX Foto: Roald, Berit/Scanpix

 • Ntb

I sin prosedyre mandag brukte aktoratet lang tid på å oppsummere de ulike bevisene de mener knytter Mikael Davud til terrororganisasjonen al-Qaida. De mener han i realiteten fikk opplæring i Pakistan i 2008, mens Davud sier han fikk bombeopplæring på egen hånd av en privatlærer i Iran.

— Davud tok med seg global terror til Norge. Al-Qaida hadde en mann i Oslo fra våren 2009. De videre forberedelsene er en del av internasjonal terrorvirksomhet, uttalte aktor Espen Hanken i retten.

- Manglet bare syre

Påtalemyndigheten mener det eneste de tre tiltalte manglet, var noen dråper syre for å gi full sprengkraft til bomben. Alle de tiltalte nekter for terrorforbund. Davud og Jakobsen mener hydrogenperoksiden Jakobsen kjøpte, skulle brukes til rengjøring.

Påtalemyndigheten mener alle tre var innforstått med at det var mulighet for at Davud samarbeidet med en internasjonal organisasjon og ønsker dem også dømt for dette. De mener å ha slått klart fast at Davud har handlet på oppdrag for al-Qaida. (©NTB)

 1. Les også

  - Spurte etter bombeingrediens på Kiwi

 2. Les også

  Jakobsen: - Hadde ingen felles interesser med Davud

Relevante artikler

 1. NORGE

  Statsløs palestiner dømt i terrorsak i Høyesterett

 2. NORGE

  Syria-farer fikk sju og et halvt års fengsel

 3. NORGE

  Trønder skyldig i terrorforbund og IS-deltakelse

 4. NORGE

  Mann tiltalt for deltakelse i to terrororganisasjoner

 5. NORGE

  Terrortiltalt hevder han var ufrivillig i IS-leir

 6. NORGE

  Fembarnsfar dømt for terrorforbund