Norge

Kvinne døde etter påkjørsel på gangvei – sjåføren stakk av

En kvinne i 50-årene døde og en mann ble skadet etter at ekteparet ble påkjørt i Sandefjord fredag kveld. Bilføreren flyktet fra stedet og har ikke meldt seg.

Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen i arbeid på ulykkesstedet sent fredag kveld.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Fluktbilen dukket opp flere timer senere, men i morgentimene lørdag har politiet fortsatt ikke pågrepet føreren av bilen.

– Vi etterlyser en mann i 30-årene. Vi har ikke pågrepet sjåføren og vi er fortsatt interessert i tips, sier oppdragsleder Arild Ølberg i Sør-Øst politidistrikt lørdag.

– Vi er sikre på at vi har funnet riktig bil, sier politiadvokat Cecilie Reinskaug Svorstøl, jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt, til Aftenposten.

– Vi vet hvem som disponerte bilen og leter etter vedkommende. Det er en voksen mann, men jeg ønsker ikke nå å si noe mer om alderen hans, sier Reinskaug.

Bilen ble funnet ved Meny på Hasle i Sandefjord.

– Vi ønsker å få tips fra folk som kan ha sett en mann til fots i dette området, sier Svorstøl.

Påkjørselen skjedde på gang- og sykkelstien i Lahelleveien i Sandefjord klokken 20.00, 80–100 meter fra krysset med Østerøyveien.

Operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sør-Øst politidistrikt bekreftet ved 21-tiden at en kvinne var kritisk skadet og en mann lettere skadet.

Like før midnatt meldte politiet at kvinnen døde av skadene. Pårørende er varslet. Politiet sier til VG at ekteparet var bosatt i Sandefjord.

Politi og ambulanse på stedet der to personer ble påkjørt av en fluktbilist i Sandefjord fredag kveld.

– Vi ble varslet om ulykken av AMK (ambulansesentralen red.anm.), forteller operasjonsleder Amundsen til Aftenposten.

Politiet fikk først melding om at det hadde vært et sammenstøt mellom to personbiler, men da nødetatene kom frem viste det seg at det var to fotgjengere som var påkjørt.

«En bil har stukket fra stedet, sannsynligvis en sølvgrå Audi. Nødetatene er på stedet», opplyser politiet i en Twitter-melding litt etter klokken 20.

Ulykkesstedet ligger øst for Sandefjord sentrum. Lahelleveien er en lokal vei gjennom flere boligområder og det er 50-sone der.

– De ble påkjørt på gang- og sykkelstien. Bilen kom sørfra da det skjedde og kjørte videre nordover på Lahelleveien etter hendelsen, sier innsatsleder Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt til Sandefjord Blad.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Krim
  3. Sandefjord