Frode Bergs første kommentar som fri mann: - Det her var jeg ikke forberedt på

Frode Berg snakker ut for første gang på advokat Brynjulf Risnes’ Facebook-side.

– Hei. Da er jeg endelig ute av Russland etter to års ufrivillig opphold i Lefortovo-fengselet i Russland, starter Frode Berg med i en Facebook-video på advokat Brynjulf Risnes’ Facebook-side.

Han oppholder seg fortsatt i Litauen etter at han tidligere fredag ble løslatt og overlevert til norske myndigheter i Litauen.

– Det her var jeg ikke forberedt på. Det har vært tøft, sier han.

I videoen som er i overkant av ett minutt lang, takker Berg for støtten og sier at to år i russisk varetektsfengsel har vært en tøff påkjenning både for ham og familien.

Han varsler også at han kommer tilbake med mer informasjon i en pressekonferanse i nærmeste fremtid.

– Jeg er for tiden på en trygg plass i Litauen for å roe ned, slappe av og komme til hektene. Jeg ser frem til å få møte familien de nærmeste dagene, sier Berg.

Løslatt etter to års fangenskap

Videoen fra Berg legges ut timer etter at han ble en fri mann.

Spiondømte Frode Berg ble fredag overlevert til norske myndigheter i Litauen etter nesten to år i fengsel i Russland. Han var del av en utvekslingsavtale med både Russland og Litauen.

På grensen mellom den russiske eksklaven Kaliningrad og Litauen ble han fredag overlevert til en gruppe bestående av Norges ambassadør til Litauen, Karsten Klepsvik, Bergs advokat og en tjenesteperson fra den norske ambassaden, etter det som er offentlig kjent.

Løslatelsen skjer etter at de to spiondømte russerne Nikolaj Filiptsjenko og Sergej Moisejenko tidligere fredag ble benådet av Litauens president Gitanas Nauseda.