Dette vet vi om de savnede etter raset

En far kom seg unna, men uten familien. En kvinne snakket med ektemannen i telefonen. Så ble forbindelsen brutt. Foreløpig har vi informasjon om ni savnede personer. Fredag ble èn person funnet død i rasområdet.

Natt til onsdag gikk det et stort leirskred her.

Rundt klokken 04.00 natt til onsdag gikk det et leirskred i Gjerdrum rundt 20 kilometer sør for Gardermoen. Torsdag var 10 meldt savnet.

Ca. klokken 14.30 fredag ettermiddag ble det funnet én omkommet person i rasområdet.

– Det er mange mennesker som er berørt av denne tragedien, folk som har mistet hjemmene sine, alt de eier og antakeligvis familiemedlemmer. Det er fortsatt mange som savner sine kjære, sa innsatsleder Roy Alkvist tidligere fredag ettermiddag, ifølge NTB.

Politiet ønsker ikke å si noe om kjønn eller alder på vedkommende, men er nå i kontakt med de pårørende, melder innsatsleder på pressekonferansen klokken 16.00 fredag ettermiddag. Den døde personen er ikke identifisert.

Politiet har heller ikke gått ut med mer informasjon om de nå ni savnede personene, annet enn at de ikke er gjort rede for.

Politiet leter fortsatt etter overlevende, og helsevesenet er i tro på at de skal finne overlevende, ifølge NRK.

Aftenposten har informasjon om ni av de savnede. Vi vet ikke hvem av disse som nå er funnet død. Her er det vi vet foreløpig.

Fredag fant redningsmannskaper én omkommet person i skredområdet i Gjerdrum.

Bergens Tidende snakket onsdag med familien til Rasa Lasinskiene, som var ute og luftet hunden da skredet gikk. Mannen snakket med henne i telefonen, men forbindelsen ble plutselig brutt. Siden har ingen hørt fra henne.

Flere medier har omtalt en familie med mor, far og et lite barn som er savnet av sine nærmeste.

En kvinne i 50-årene og hennes sønn i 20-årene er blant de savnede.

Det er også en 69 år gammel kvinne. Kvinnens datter skriver i et innlegg på Facebook at søsteren og faren kom seg ut av huset.

En far savner samboer og en datter i tenårene. Mannen ble selv reddet ut av rasområdet med helikopter. Han ble fraktet til Akershus universitetssykehus, men fikk ikke alvorlige skader.

Raset natt til onsdag var 700 meter langt og 300 meter bredt. Rundt 1000 personer er blitt evakuert.