- Bare kos, påstår «Pølsa»

WHISTLER (Aftenposten.no) Sprinterne påstår at stemningen er langt bedre enn den var under OL for fire år siden.

Selv om det kanskje ser ut slik her, er ikke Øystein Pettersen den som sparer på kommentarene.

Les også:

Ulf Morten Aune har fått den gleden og harmonien i laget som han ikke hadde for fire år siden i Torino.

Det kan også Øystein «Pølsa» Pettersen skrive under på. Han forteller om prima kveldskos med gitarspill. Det er nå fire gitarer i sprintleiren, og det kan se ut som et band er under utforming.

Men først skal det gås sprint onsdag.

Outsider

— Selv er jeg så tent og så godt forberedt som jeg kan få bli, sier Pettersen som må finne seg i å bli kalt outsider før rennet i morgen.

Den idyllen som Øystein Pettersen beskriver var ikke tilstede for fire år siden.

— Den gang var stemningen og forholdene ikke akkurat gode, sier Aune før løperne hans skal ut å gå for gull.

Sprintlandslaget går som regel sine egne veier og reiste direkte til Whistler uten høydeopphold. Den første uken bodde de i en egen leilighet med kokk som sørget for skikkelige kosestemning i leiren.

Positive tanker

Akkurat nå har derfor Ulf Morten Aune ikke annet enn positive tanker. Han gleder seg virkelig.

— Den dagen jeg ikke klarer å glede meg til løpsdagen - eller julaften som jeg gjerne kaller det - slutter jeg med dette øyeblikkelig.

Den norske sprinttreneren er den av de norske trenerne som har vært lengst i gamet. Han ble ansatt før Åge Skinstads regime, og han har hatt kontinuerlig suksess de syv årene han har hatt ansvar for de norske sprinterne.

Suksess håper og tror han på onsdag også.

- Se opp for Emil

— Men samtidig vet vi at det er mange der ute som er sterke, sier Aune og nevner svenskenes storfavoritt Emil Jönsson og russernes Kirioukov.

Han mener at alle hans løpere nå er både friske og raske etter den vanskelige perioden rundt jul da flere slet med sykdom.

— De første tre helgene på sesongen var bra. Deretter ble vi plaget litt med sykdom, men nå er alle friske og raske, sier Aune.

De klassiske sprintene som er gått i verdenscupen denne sesongen viser i hvert fall at det bør være minst en norsk løper på pallen.

Norske seire

I Kuusamo vant Olav Vigen Hattestad; i Rogla vant Petter Northug og i Otepää kom Ola Vigen Hattestad på andreplass etter svenske Emil Jönsson.

Det er en Emil Jönsson som kommer til OL full av sselvtillit. Vigen Hattastad hadde ingen muligheter til å tukte ham i Estland og i Canmore like før OL var svensken helt i en klasse for seg selv.