Drapssiktet 27-åring ble løslatt tirsdag

Den 27 år gamle mannen som er siktet for uaktsomt drap på politimannen Børge Ivarsen (48) torsdag, uteble fra åpen soning og ble pågrepet i Drammen mandag. Dagen etter ble han løslatt.

27-åringen truet til seg denne bilen. Flukten endte med at en politimann ble drept.

27-åringen har vært straffedømt åtte ganger.

VG skriver at 27-åringen nylig uteble fra åpen soning på et evangeliesenter. Deretter ble han natt til mandag pågrepet av politiet i Drammen. Tirsdag formiddag ble han sluppet løs.

Han sonet en dom for flere grove ran, samt en rekke andre vinnings— og narkotikaforbrytelser. Pågripelsen i Drammen natt til mandag skjedde etter en biljakt. Han kjørte i en stjålet bil og stoppet ikke for politiet før han kjørte utfor veien.

– Det var ikke grunnlag for fengsling etter et biltyveri og kjøring i påvirket tilstand, og vi hadde ingen melding på at han var uteblitt fra soning. Det er soningsstedets ansvar å melde fra, sier politifullmektig Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt.

Truet til seg bil

Onsdag kveld truet 27-åringen til seg en bil med kniv ved Gulskogen senter i Drammen og kjørte sørover. Ifølge overvåkningsbilder og signalement har politiet bekreftet at det var samme mann som ble løslatt i Drammen tirsdag.

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt sier Grimstad-politiet ikke var blitt varslet av politiet i Drammen om den stjålne bilen.

– Om her har skjedd en systemsvikt, får etterforskningen vise. Foreløpig blir det bare spekulasjoner, sier politidirektør Ingelin Killengreen.