Erkjenner ruskjøring og uaktsomt bildrap

27-åringen har fortalt at han var påvirket av amfetamin, piller og alkohol da han kjørte på politimannen natt til torsdag.

27-åringen erkjente straffskyld for uaktsomt bildrap i retten. Her avbildet med sin advokat Thor Bache-Wiig.

Den siktede erkjenner straffskyld for uaktsomt bildrap, og samtykket i varetektsfengslingen. 27-åringen blir derfor etter alt å dømme fengslet i fire uker. Politiadvokat Leif Aleksandersen varslet samtidig at politiet trolig vil be om at fengslingen forlenges.

— Han erkjenner straffskyld for bildrap. Han tar dette veldig tungt, og ønsker å samarbeide med politiet, sier forsvarer Thor Bache-Wiig til Fædrelandsvennen .

- Fikk et glimt av en politimann

27-åringen har i dag forklart seg i et kort avhør med politiet. Han har forklart at han ikke visste at han hadde truffet politimannen, og at han først fikk vite om dødsfallet flere timer senere.

— Han kom ut av tunnelen og fikk øye på to politibiler. Han forsøkte å komme seg forbi i et hull mellom bilene, og da fikk han et kort glimt av en politimann. Han var usikker på om han hadde truffet politmannen, sier Bache-Wiig.

Politiet i Arendal kontaktet Grimstad-patruljen etter at 27-åringen stakk av fra politiet. Da han kom ut av Grimstadporten hadde politiet plassert en uniformert politibil i vestgående kjørefelt. Han svingte bilen over i motgående kjørefelt og traff politiførstebetjent Børge Ivarsen som sto i veikanten.

27-åringen har erkjent at han var påvirket av amfetamin, piller, hasj og narkotika under kjøreturen, som endte i en snøfonn i Hannevika en halv time etter at politimannen ble påkjørt.

- Kjørte i 200 km/t

27-åringen mener selv han holdt 200 kilometer i timen da han kjørte fra politiet i Arendal.

— Han ble oppmerksom på politiet i Arendal, og sier at han kjørte i 200 kilometer i timen mellom Arendal og Grimstad. Da han så veisperringen utenfor tunnelen forsøkte han å bremse og svinge unna politibilene i veien, sier Bache Wiig.

Den siktede 27-åringen ble eskortert inn i rettssalen av tre uniformerte polititjenestemenn. Han tok selv ordet i fengslingsmøtet, og ga da uttrykk for at han var svært lei seg.

— Det er tragisk, men jeg har ikke ord til å forklare det, sa 27-åringen.

På rømmen

27-åringen ble i september i fjor dømt til fengsel i ett år og to måneder. Tre måneder av dommen ble gjort betinget. I forrige uke rømte han fra åpen soning i Moss. Tidligere denne uken skal han ha blitt pågrepet og senere løslatt av politiet i Drammen. Mannen skal ha blitt løslatt ettersom det ifølge politiet i Drammen ikke var sendt ut noen etterlysning av ham.