Norge

Agder-politiet mener de er habile i politiskudd-saken

Agder politidistrikt mener de selv kan etterforske det som skjedde forut for skyteepisoden i helgen der en mann ble drept. Det har politimesteren avklart med førstestatsadvokaten i Agder.

Blomster på brua der en mann senere døde etter en skyting med politiet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  • NTB

Politiet skjøt flere skudd mot mannen fra Vennesla tidlig søndag morgen. Han ble blant annet truffet i overkroppen, og blir erklært død på sykehuset ved 7-tiden på morgenen.

Les også

Familiefar (35) skutt og drept av politiet ved Kristiansand

– Politidistriktet har foretatt en del avhør som gjelder det som skjedde forut for skyteepisoden på Gartnerløkka. Jeg besluttet at politidistriktet selv var habil til å etterforske denne hendelsen. Habilitetsspørsmålet var på forhånd drøftet med førstestatsadvokaten i Agder, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Politiet kan ikke gi opplysninger om sin etterforskning før Spesialenheten har avsluttet sin etterforskning, heter det i pressemeldingen.

Politiet har tidligere sagt at de etterforsker hendelsen som drapsforsøk på politiet, mens Spesialenheten etterforsker politiets rolle i saken.