Umulig å få nødpass på Gardermoen

Kontoret for nødpass på Gardermoen ble stengt fredag ettermiddag på grunn av bemanningsproblemer.

– Politiposten for nødpass har vært stengt i litt over en time, opplyste vaktleder Kjetil Folkvord ved Gardermoen politistasjon til NTB ved 16.30-tiden fredag.

En passasjer kontaktet NTB fredag ettermiddag og fortalte om køer ved nødpasskontoret, og at flere mistet flyene sine fordi de ikke fikk pass.

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da vi spurte politiet om hva vi skulle gjøre, fikk vi beskjed om å ringe Erna (Solberg), sier passasjeren, som ikke ønsker å bli navngitt.

Ifølge Folkvord har politiet vært nødt til å sette all bemanning inn i passkontrollen på grunn av sykdom.

Visste du at du må ha med deg pass når du reiser til Danmark og Sverige?

– Det har ikke vært mulig å få inn ekstramannskaper. Men vi håper å få åpnet nødpasskontoret så fort som mulig, sier Folkvord.

Politisjef beklager Solberg-kommentar

At passasjerene ble bedt om å ringe statsministeren, faller ikke i god jord hos politistasjonssjefen ved Gardermoen politistasjon, Paal Sørhagen:
– Som politistasjonssjef ved Gardermoen, beklager jeg både uttalelsen i oppslaget, og at vi dessverre måtte stenge politiposten i ettermiddag/kveld på grunn av sykdom blant våre ansatte, sier Sørhagen fredag kveld.

Han håpet da at det ville bli mulig å skaffe seg nødpass senere på kvelden.

– Vi åpner så raskt vi kan, for blant annet å igjen utstede nødpass til reisende som trenger det, anslagsvis klokken 22 i kveld, sier Sørhagen.

Nordmenn måtte få nødpass for å komme seg hjem fra Danmark