Norge

Gjøvikbanen fortsatt delvis stengt - forblir stengt trolig hele dagen

På grunn av branner flere steder langs traseen til Gjøvikbanen blir det buss for bane mellom Hakadal og Oslo S.

Det brenner fremdeles enkelte steder ved skinnegangen til Gjøvikbanen rett nord for Oslo.
 • Wasim Riaz
  Journalist
 • Eirik Husøy
  Journalist

Bane Nor trodde i natt at Gjøvikbanen mellom Hakadal og Oslo S kunne gjenåpne ved 14-tiden mandag, men det gjør den ikke.

– Det er foreløpig uvisst når den kan åpnes. I første omgang må brannen slukkes, så må vi gå over infrastruktur og sjekke at alt er i orden før vi kan åpne for trafikk. Det er opp til politi og brannvesen å avgjøre dette, sier pressevakt i Bane Nor, Ragnhild Aagesen, i 15-tiden.

Neste oppdatering fra Bane Nor er klokken 21. Banen vil trolig være stengt frem til da.

– Hvis brannvesenet mener det er forsvarlig før den tid, så gjør vi selvsagt det, sier Aagesen.

Søndag kveld fikk nødetatene melding om brann flere steder ved skinnegangen langs Gjøvikbanen i Oslo og nordover.

I løpet av natten har brannfolkene i flere kommuner jobbet med slukningsarbeid. Ved 06-tiden hadde brannvesenet i Oslo kontroll over brannen, men drev med etterslukking.

– Det kan ta litt tid å slukke brannen. Den er i ferd med å blusse opp igjen enkelte steder, sier Hilde Marie Braathen, pressevakt i Bane Nor til Aftenposten.

Klokken 14.42 melder politiet at det fortsatt blusser opp enkelte steder langs toglinjen, men at brannvesenet har god kontroll.

 • Det blir buss for tog flere steder også denne sommeren.

Også Bergensbanen er rammet av dette fordi Drammensbanen er stengt for planlagt vedlikehold. Derfor går tog mellom Oslo og Bergen via Roa.

Problemer med busser

NSB har allerede to planlagte togstans på Østlandet på grunn av planlagt vedlikehold i sommer. Der er det buss for bane i flere uker. Dermed blir det vanskelig å skaffe alternativ transport langs Gjøviksbanen mandag, ifølge Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i NSB-konsernet.

– Vi har noe alternativ transport, men oppfordrer alle som kan jobbe hjemme i dag å gjøre det.

NSB har omdirigert enkelte busser fra tilbudet ellers i byen.

– Vi er i gang med et tilbud til alternativ transport, men vi vet det ikke er fullverdig da vi ikke har nok kapasitet. Vi balanserer på tilbudet i resten av byen. Vi tror ikke det vil gå utover resten av byen, men faren er til stede.

Les mer om

 1. Tog
 2. Samferdsel
 3. Buss
 4. Bane NOR