Mann skutt i benet av politiet etter sjokkbrekk i Trøndelag

En mann ble fredag morgen skutt i benet av politiet i Trøndelag. Skytingen skjedde i forbindelse med etterforskningen av sjokkbrekket hos en gullsmed i Levanger tidligere på natten.

Det ble benyttet en stjålet pickup for å ta seg inn i gullsmeden i Levanger sentrum, tidlig fredag morgen. Betjeningen har nå fått tilbake butikken fra politiet og har begynt oppryddingen.

– I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, blir to menn knivstukket og politiet må trekke våpen. En mann blir skutt i benet av politiet. Dette skjedde klokken 6, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokken 9.30 fredag opplyser Helse Nord-Trøndelag at en av de to knivstukkede mennene er alvorlige skadet. Han skal være i 20-årene, og får behandling på St. Olavs hospital i Trondheim, skriver Adresseavisen.

Den andre som fikk knivskader er også en mann i 20-årene, men han er lettere skadet og innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger. Mannen som ble skutt i benet har moderate skader, og er innlagt til operativ behandling ved sykehuset i Levanger. Også han skal være i 20-årene.

Rygget inn i gullsmedforretning

Politiet fikk melding om ranet klokken 3.23. Meldingen gikk ut på at en bil hadde rygget inn i fronten på en gullsmedbutikk i Levanger sentrum. Bilen var forlatt og sto med motoren i gang da politiet kom til stedet kort tid etter.

Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med ranet og politiet i Trøndelag opplyser at det er for tidlig å si om ranet og voldshendelsene i Skogn vel to timer senere har en sammenheng.

Etterforskningen av politiskytingen er overført til Spesialenheten.

Trusselsituasjon

Han forteller at det dreier seg om en trusselsituasjon.

– To andre er knivskadet og sendt til sykehus. Tilsammen er tre personer sendt til sykehuset, opplyser Kimo.

Han sier det foreløpig er vanskelig å gå i detaljer om saken, og han kan ikke si noe om hvem som gjorde hva.

– Men vi var på adressen takket være lokalkunnskap. Det er også litt tidlig å si om vi har pågrepet de mistenkte for innbruddet, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om innbruddet hos gullsmeden klokken 3.23. Meldingen gikk ut på at en hvit pickup hadde kjørt inn gjennom et vindu på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk i rådhuset i Levanger.

Stjålet bil

– Det var tilfeldig forbipasserende som ringte politiet. Det har ikke gått noen alarm som vi kjenner til, sier operasjonsleder Harald Aas hos politiet i Trøndelag til Trønder-Avisa.

Bilen som er brukt til å rygge inn gjennom vinduet på gullsmedbutikken, er stjålet fra en privatadresse sør i Levanger tidligere natt til fredag.

Aas forteller at bileieren trolig har latt nøklene stå igjen i bilen.

– Eieren av forretningen er varslet, men hverken han eller våre patruljer får gå inn i butikken før teknikerne har ankommet. Men fra utsiden kan det se ut som en del glassmontere inne i butikken er ødelagt og trolig tømt, sier Aas.

Ebbe Kimo opplyser at politimesteren vil ta stilling til om det skal holdes en pressekonferanse om saken senere fredag.

To skudd

En nabo til boligen i Skogn der politiet løsnet skudd, forteller fredag morgen til Trønder-Avisa at han hørte to skudd, og så politiet løpende rundt åstedet. En mann lå på trappen og blødde.

– Politiet kom til stedet i 4-tiden, De var der en god stund før det eskalerte, og jeg hørte det jeg mener er et skudd, sier naboen.

Han så deretter en politibetjent løpe ut av leiligheten og til en av politibilene.

– Jeg tror han hentet et våpen. Deretter hørte jeg det jeg mener er et skudd til.

Etter en stund ble en mann tatt ut av leiligheten.

En person er skutt i benet av politiet og to personer er knivskadet i Skogn.