Store vannmasser skapte problemer flere steder rundt Oslo

E6 ved Abildsø i Oslo i retning mot Vinterbro er nå åpen igjen etter å ha vært stengt i flere timer i dag.

  • Solveig Ruud

Mye regn på kort tid skaper problemer i Oslo-området søndag ettermiddag. En innsendt video fra en bilist som kjørte ut av Oslo på E6 ca. 16.30 i ettermiddag, viser enorme vannmasser og en bil som nesten er dekket av vann. Videoen ble tatt opp like før veien ble stengt.

Statens vegvesen opplyste litt før klokken 19.00 i kveld at vannet var borte fra E6, men at det var mye slam som måtte fjernes før veibanen kunne åpnes igjen.

En drøy time senere meldte politiet i Oslo at vannstanden på stedet var økende igjen på grunn av en ny regnskur. Men ca. 21.45 kom meldingen om at veien nå er åpnet igjen.

Flere stengte veier i dag

E18 øst for Oslo ved Herregårdskrysset, i feltet inn mot byen, var også en periode stengt på grunn av flom og oversvømmelse. Det ble åpnet igjen ved 18-tiden. Sandviksveien i Bærum ble også stengt et par timer, men ble åpnet igjen rundt 18.30 tiden

Meteorologiske institutt: 40 mm på to timer

– Det har kommet veldig mye regn på kort tid på Sør- og Østlandet. I tillegg til regnet har det også vært noe lyn og torden som har skapt problemer, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

Ifølge Walløe kom det over 40 millimeter regn på to timer i Ås utenfor Oslo.

– Første timen kom det 30 millimeter, før det kom ytterligere 10 millimeter den neste timen. I Sandvika og Oslo kom det rundt 20 millimeter på en time, sier han.

Kø flere steder

Bane Nor måtte stenge toglinjen mellom Ski og Kolbotn etter tordenværet skapte feil på fjernstyringen og sikringsanlegget, skriver NRK.

Ifølge Vegtrafikksentralen har vannet i perioder bidratt til lange køer.

Se køene direkte her:

«Det er store mengder med vann rett etter avkjøringen til Lambertseter. En bil står fast, og det er ikke mulig å passere for personbiler. Omkjøring via Mosseveien, og ta alle andre avkjøringer FØR du kommer hit. Lange køer.», skrev politiet i en twittermelding tidligere i ettermiddag.

Store mengder kloakk har flommet opp i Sandviksveien ved Blommenholm utenfor Sandvika.

Kloakkutslipp ved Sandvika

Sandviksveien vest for Oslo ved Sandvika ble også stengt en periode i ettermiddag. Det skyldes oversvømmelse av kloakk blandet med store mengder vann.

– Det fremstår som et relativt stort utslipp av kloakk, opplyste politiet til Aftenposten.

Ifølge Bærums vann og avløpsetat var årsaken til kloakkutslippet at et flenslokk hadde løsnet i en kloakkum.

Vannplaning og tap av skilt

Også andre steder skaper regnet problemer med vannplaning. Ifølge politiet i Ski har mange bilister også mistet bilskiltene side på grunn av store vannmasser. Politiet Øst melder om at en patrulje har fått overlevert ca. 10–12 bilskilt, som er blitt funnet av forbipasserende.

«Oppfordrer bilførere som har kjørt gjennom vannmassene om å sjekke at de fortsatt har skilter på bilen», skriver politiet på Twitter.

Ifølge Meteorologisk institutt avtar regnet mot kvelden. Men det fine, varme sommerværet Oslo-området har hatt i flere uker, vil ikke dukke opp igjen med det aller første.

Både politiet og folk fra Vann og avløpsetaten i Bærum er på stedet i Sandviksveien.