Norge

Tørke fører til at bøndene må slakte mer – slakterier vurderer oppbemanning

Tørke og mangel på regn gjør at flere norske bønder må sende flere dyr til slakteriene for å ha mat til de resterende dyra. – Ressurskrevende, sier Nortura.

Økt pågang fører til at slaktere vurderer å oppbemanne under sommersesongen. Illustrasjonsfoto.
  • og NTB

Selskapet eier flere slakterier rundt om i landet, og sier de har sett en merkbar økning i antall dyr de mottar etter en sommer med rekordvarme, regnmangel og tørke flere steder.

Den økte pågangen fører til at Nortura nå vurderer å oppbemanne under sommersesongen.

– Situasjonen nå er selvsagt ressurskrevende for våre slakterier, så det kan absolutt bli aktuelt, sier kommunikasjonsansvarlig Marthine Haugen Petersen i Nortura til Radio Norge.

  • Les også: Tine ber bønder vente med slakting

Værsituasjonen har ført til fôrmangel for bøndene, og det er særlig storfeprodusenter som er rammet. Nortura hadde tirsdag timelange møter for å diskutere hvordan de skal håndtere problemstillingen framover, men sier de allerede har iverksatt tiltak og foreløpig har kontroll.

Likevel beskriver Petersen situasjonen som uheldig.

– Det er alltid synd når sånt oppstår som følge av været som man ikke har kontroll på. Men vi planlegger godt og forbereder oss på stor pågang. Foreløpig har vi kontroll på situasjonen og det er ingen krise, sier hun.

Les mer om

  1. Klima
  2. Dyr
  3. Landbruk