Norge

Kong Harald utskrevet fra Rikshospitalet

Kong Harald ble mandag utskrevet fra Rikshospitalet etter at han fredag ble innlagt på Rikshospitalet for en infeksjon.

Kong Harald ble fredag innlagt på Rikshospitalet i Oslo grunnet en infeksjon. Han er nå skrevet ut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB
 • Eirik Husøy
  Journalist

«Hans Majestet Kongen er i fin form og er i formiddag skrevet ut fra Rikshospitalet», skriver kongehuset på sine nettsider.

Kongehuset opplyste søndag at kongen ble innlagt på Rikshospitalet i Oslo fredag grunnet en infeksjon. De ville ikke si noe om hvilken infeksjon han har pådratt seg.

– Det går bra. Kongen hadde en liten infeksjon og ble heldigvis raskt bra igjen, og vi regner med at han er i full sving fra i morgen, sier kronprins Haakon til NTB.

Kronprins Haakon deltar mandag i markeringen av at Helsingforskomiteen fyller 40 år i år.

Les også

LES OGSÅ: Kong Harald innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon

Program avlyst

På spørsmål om kongens tilstand tidligere mandag, henviste kongehusets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen til gårsdagens kommentar om at tilstanden er tilfredsstillende, og at kongen er i bedring.

Mandag er kongens programposter avlyst. Han skulle opprinnelig ha møtt representanter for Nasjonalt åndelig råd for bahaier i Norge og lederen av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen. Ifølge VG skulle han også møte sjefen for Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, og sjefen for Hærens våpenskole, brigader Jon Morten Mangersnes.

Gjeruldsen opplyser til NTB at det foreløpig kun er mandagens program som er avlyst. Neste post på kong Haralds program er audiens med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) torsdag, samt statsråd og audiens med statsminister Erna Solberg (H) fredag.

Kreftoperert i 2003

Kongen fylte 80 år i februar i år. Kongen har ikke vært mye plaget av sykdom i sitt liv, men har gjennomgått to større operasjoner.

I 2003 gjennomgikk kongen en vellykket blærekreftoperasjon. Urinblæren ble fjernet, og det ble ikke funnet tegn til spredning.

I 2005 ble kong Harald hjerteoperert som følge av en klaffefeil. Klaffefeilen er en tranghet mellom hjertet og hovedpulsåren, og denne trangheten hadde økt så mye at kongen måtte opereres.

Les mer om

 1. Kong Harald
 2. Rikshospitalet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kong Harald innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon

 2. NORGE

  Kong Harald er sykmeldt ut uken

 3. NORGE

  Kong Harald innlagt på sykehus

 4. NORGE

  Kong Harald skal hjerteklaffopereres

 5. NORGE

  Kronprins Haakon: Kongen er i bedring

 6. NORGE

  Kong Harald fortsatt på sykehus